Türkiye'de deniziyle meşhur olan Trabzon'un yelkenciliğe önem vermediği belirten Trabzon Yat ve Yelken Spor Kulübü Başkanı Cem Yılmaz, "Buradaki amacımız hem kulüpleri tanıtmak hem Trabzon'da denizi seviyoruz ama denize gereken ilgi ve alakayı göstermiyoruz. Onun için kulübü burada bir araya toplayarak. Sporcularımızla beraber hem teknelerimizi tanıtmak hem de halkla bütünleşmek amacıyla burada bir araya geldik. İnşallah bu spor dalı Trabzon'da yaygınlaşır" dedi.

Yelken sporunun zor bir spor ama öğrenildikçe zevk veren bir spor olduğunu söyleyen Kulüp antrenörü Hale Ege, "Yelken sporu aslında zor bir spor. Yer ve yelkenin kullanımı açısından da zor bir spor. Ama rüzgarı kötü olduğu için. Sinop en iyi rüzgarın olduğu yerlerden biri. Trabzon'da rüzgar şartlarından dolayı zorlanıyoruz antrenmanlarımızı yapamıyoruz. Hafta sonları antreman yapıyoruz onda da rüzgar olmadığı zaman bizim için antrenmanın bir anlamı kalmıyor. Bu nedenle yarışmalarda bu nedenler bize dezavantaj olarak geri dönüyor" diye konuştu.

Yelkenciliği herkesin yapabileceğini vurgulayan Trabzon Yelken İl Temsilcisi Emre Özak, "Trabzon deniziyle övünen bir şehir genellikle balıkçı teknelerimiz çok ama denizde onun dışında görünün, faaliyet gösteren tekne yok. Halkımıza şunu söylemek istiyorum. Denizimizle, denizciliğimizle övünüyorsak denizden korkmuyorsak kulüplerimize gelsinler. Bu sporun nasıl yapıldığını keşfetsinler gerçekten pişman olmayacaklar. Yelkencilik herkesin yapabileceği bir spor" şeklinde konuştu.