AK Parti Trabzon İl Başkanlığı tarafından düzenlenen proje tanıtım toplantısında açıklanan dev projelerden en dikkat çekici olanlarından bir tanesi de Güney Çevre Yolu Projesi. Trabzon’un mevcut karayolunun üzerindeki transit taşımacılığın yarattığı yoğunluğu alması ve transit taşımacılığı şehir merkezinin dışına taşıması amaçlanan yolun Darıca-Yıldızlı, Değirmendere-Kaşüstü ve Yıldızlı-Değirmendere’den oluşan  ilk 3 etabı projelendirildi. Giresun’dan başlayıp Rize’ye kadar uzanan Güney Çevre Yolu’nda 15 tünel ve 12 viyadük yer alıyor.

Proje ile ilgili olarak görüşlerini dile getiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Adayı Süleyman Soylu, Güney Çevre Yolu’nun sadece Trabzon şehrinin trafiğini rahatlatmaya yönelik bir proje olmadığını, aynı zamanda Karadeniz bölgesindeki ticaretin gelişiminde yeni bir ivme yaratmasının da hedeflendiğini, projenin bu açıdan bakıldığında çok geniş bir etki alanı olduğunu ifade etti.

Güney Çevre Yolu’nun,seçim çalışmaları sırasında Trabzon halkının sıklıkla dile getirdiği bir proje olduğunu belirten Süleyman Soylu “bu yolun yapımı, sadece Trabzon halkı için değil, Karadeniz’e kıyısı olan bütün ülkeler için çok önemli bir adımdır. Güney Çevre Yolu, bölgeye zenginlik taşıyacaktır. Türkiye, Güney Çevre Yolu’nu hayata geçirilecek altyapıya ve teknik donanıma sahiptir. Bu projenin hayat bulmaması için hiçbir sebep yoktur” ifadelerini kullandı.

Trabzon şehrini güneyden çevreleyecek olan ve transit taşımacılığın şehir merkezinde ve sahil yolunda yoğunluk yaratmasını engelleyecek olan Güney Çevre Yolu’na, dikey bağlantı yolları da yapılacak  ve bu sayede şehir içi trafiğine de alternatif sağlanmış olacak.

AK Parti’nin proje demeti içinde öne çıkan bir başlık olan Güney Çevre Yolu Projesi’nin Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da onayına sunulduğu ve olurunun alındığı belirtiliyor. Projenin hayata geçirilmesi için seçimden hemen sonra çalışmalara başlanılacağı ifade ediliyor.