Trabzon Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonda gözaltına alınan 17 hâkim ve savcı, 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' ve 'Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek' suçlamasıyla dün adliyeye sevk edildi.

DARBE girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında Trabzon'da dün adliyeye sevk edilen 17 hakim ve savcıdan 16' sı tutuklandı.

Trabzon Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonda gözaltına alınan 17 hâkim ve savcı, 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' ve 'Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek' suçlamasıyla dün adliyeye sevk edildi. 1 Hakim, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılırken, mahkemeye çıkartılan hakim ve savcılardan 16' sı tutuklandı.

Soruşturma kapsamında geçtiğimiz gün adliyeye sevk edilen 11 hakim ve savcıdan 10'u tutuklanmış, hamile olan hakim Adalet Tanrıöver ise yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakılmıştı. Soruşturma çerçevesinde tutuklanan hakim ve savcı sayısı bugün tutuklananlarla 26'ya yükseldi.