Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, Trabzon’da da Ramazan ayı dolayısıyla Haziran ayı içinde Arap turizminin beklentinin altında gerçekleştiğini ancak bayram sonrası bütün otellerin dolu olduğunu söyledi.Emniyet Genel Müdürlüğü’nden alınan geçici verilere göre; 2015 yılı Mayıs ayında Türkiye’yi ziyaret eden yabancı sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,46'lık bir azalışla 3 milyon 804 bin 158 oldu.
Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, Trabzon’da da Ramazan ayı dolayısıyla Haziran ayı içinde Arap turizminin beklentinin altında gerçekleştiğini ancak bayram sonrası bütün otellerin dolu olduğunu söyledi. Kansız, “Mayıs ayına kadar bölgeye gelen turist sayısında çok fazla bir değişiklik olmadı. Hemen hemen geçen yılla aynı seviyelerde gerçekleşti. Ramazan ayı dolayısıyla Haziran ayında Arap turizminde özellikle bir gerileme var. Tabi Ramazan ayının bunda etkisi var.

Ancak Ramazan Bayramı sonrası Arapların bölgemize akın edeceği işaretleri var. Tüm oteller şimdiden rezervasyonlarla dolu hale geldi. Yani bayram sonrası Trabzon’daki otellerde yer bulmak mümkün değil” biçiminde konuştu.Mayıs ayında Türkiye’ye gelen yabancı ziyaretçilerin en çok giriş yaptıkları sınır kapılarının bağlı olduğu iller sıralamasında; Artvin yüzde 5,20 (197 bin 821) ile beşinci oldu. 2015 yılı Ocak-Mayıs döneminde ise Artvin yüzde 6,31 (680 bin 213) ile dördüncü oldu.