Yayla, Türkiye’nin Sao Paulo Başkonsolosuluğu ve Ticaret Ateşeliği, Sao Paulo bölgesel hükümeti sarayı, Sao Paulo Bölge Muhasebecileri Konseyi ile Sosyal ve Ticari Hizmetler Kurumu’na (Serviço Social do Comércio-SESC) bağlı spor tesislerini ziyaret etti.
Sao Paulo ve Brezilya genelinde federal ve bölgesel hükümetler tarafından yürütülen kalkınma projeleri hakkında bilgi veren Sao Paulo Bölge hükümeti başkan yardımcısı Carlos Ghobril “Kırsal’dan kent merkezlerine dönük yaşanan göç olgusunun neden olduğu sosyal ve ekonomik tahribatın önüne geçmek amacıyla Brezilya olarak kırsal kalkınmaya öncelik vermekteyiz. Bununla birlikte spor organizasyonlarını da ulusal kalkınma açısından çok önemli buluyoruz. Brezilya’da düzenlenecek olan 2014 Dünya Kupası ve 2016 Rio Olimpiyat Oyunlarına hazırlık sürecini yeni spor alanlarına sahip olmak kadar genç nüfusumuz kalkınması içinde fırsat olarak değerlendiriyoruz” dedi.



Doğu Karadeniz ve Sao Paulo bölgelerinde faaliyet gösteren girişimcilerin birbirlerini daha yakından tanıması gerektiğini vurgulayan Sao Paulo Muhasebeciler Konseyi Başkanı Luiz Fernando Nobrega ise “İki bölge arasındaki ticari ve endüstriyel ilişkilerin gelişmesi için öncelikli olarak girişimciler birbirlerini daha yakından tanımalıdır. Hangi ürünlerin ticaretinin yapılabileceğinin, endüstriyel anlamda yapılabilecek bilgi alış verişinin neleri kapsayacağının ve iş birliğinin niteliğinin belirginleşmesi için bir takım organizasyonlar düzenlemeliyiz. Doğu Karadeniz yabancı olduğumuz bir bölge. Ancak mükelleflerimiz için önemli iş potansiyellerine sahip olduğuna inanıyoruz” diye konuştu.

FAVELALARI ZİYARET
Yüzyılın başında yaşadığı ekonomik krizleri büyük ölçüde atlatıp ciddi bir kalkınma sürecine giren Brezilya’nın, Doğu Karadeniz Bölgesi’nin kalkınma stratejilerinde yerini mutlaka alması gerektiğini belirten Hilmi Erdoğan Yayla “200 milyona yakın nüfusu, Güney Amerika kıtasındaki stratejik konumu, uluslararası siyaset, ekonomi ve enerji piyasasında giderek artan ağırlığı gibi potansiyelleri göz önüne alındığında, Brezilya’nın Doğu Karadeniz Bölgesi’nin önemli bir paydaşı haline gelmesi için çaba sarf edilmelidir. Ülkemizde turizm destinasyonu olarak İstanbul ve Kapadokya’yı tercih eden Brezilyalılar’a Doğu Karadeniz Bölgesi’ni de tanıtmalı ve Brezilya ile ticari ve endüstriyel ilişkilerimizi arttırmalıyız. İncelemelerimiz sırasında Brezilya’nın refah seviyesi artan yüzünün yanında Favela semtlerini de görme ve yoksullukla mücadele tecrübelerinden istifade etme fırsatı da bulduk” ifadelerini kullandı.