1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddedilmesini suç sayan yasa teklifinin Fransa Senatosunda kabul edilmesiyle ilgili bir basın açıklaması yapan HAS Parti Trabzon İl Başkanı Ömer Topaloğlu ;
Açıklamada şu ifadelere yer verdi.
Biz ancak ve ancak zalimlere düşmanlık yaparız diyen Topaloğlu;
Fransa’nın bu tavrının gerekçesi Ermeni dostu olması değil ,Türkiye düşmanı olmasındandır. Fransa gerçekten kanlı tarihiyle yüzleşmek istiyorsa; Urfa’nın Şanlıurfa,Maraş’ın Kahramanmaraş,Antep’in Gaziantep adını niye aldığına bakmalıdır.

Fransa'nın tüm evrensel değerleri ayaklar altına alarak attığı bu adımı asla unutmayacağız.

"Dışişleri Bakanlığımız, geçmişteki hatasını tekrar etmemeli, kalıcı adımlar atmalıdır. Asıl itibariyle, Fransa'nın aldığı karar, dünyanın sonu değildir. Türkiye, tüm dünya kamuoyuna kendini doğru anlatabilmelidir. Hükümet, her platformda gerekli adımları atmalı ve Fransa'ya uluslararası platformlarda gereken tavrı göstermelidir" dedi.


HAS Parti Trabzon İl  Başkanı Ömer Topaloğlu ;Türkiye'nin Paris büyükelçisinin geri çağrılmasını istedi.


Türkiye'nin atması gereken adımlar konusunda ise;

"Fransa'nın devlet ihalelerine katılımı engellenmelidir. Lobicilik noktasındaki zaaflarımız giderilerek, Avrupa'daki işadamlarımız, siyasetçilerimiz, bilim adamlarımız harekete geçirilmelidir." çağrısında bulunuyoruz.. Türkiye'nin geçmişiyle yüzleşme işini 'istismarcıların elinden kurtarması' gerektiğini de dile getirerek, "Bunun için Dışişleri arşivleri açılmalıdır. Geçmişin üzerinden köşeye sıkıştırılmaktan kurtulmalıyız." .

Bunun yanında, Azerbaycan'ın hassasiyetlerini dikkate alacak şekilde, bir komşu ülke olarak Ermenistan'la ilişkilerin doğrudan düzeltilmesi için de stratejik adımların atılması gerekir. Aradaki istismarcı kimi ülkelerin saf dışı bırakılmasını başarmalıyız. dedi