İddiaya göre, hafta sonunda Gölcük Kavaklı sahilinde bulunan bir dondurmacıdan dondurma alan onlarca kişi zehirlendi. 1 TL'ye satılan dondurmadan yiyen vatandaşlar, mide bulantısı ve ishal şikayetiyle Gölcük Devlet Hastanesi’nde başvurdu. Aynı şikayetlerle onlarca kişi hastaneye müracaat edince zehirlenmenin dondurmadan kaynaklandığı tespit edildi. Dondurma yüzünden ailecek 4 gün hastanede yatmak zorunda kalan Nas ailesi de, düğün için Kocaeli'ne gelmiş olmalarına rağmen düğüne katılamadı. Kendisi, eşi ve iki çocuğu dondurmadan zehirlenen Şahin Nas, "Tatilimiz bize zehir oldu. Çok kalabalıktı. Herkes oradan dondurma alıyordu. O dondurmadan yiyen herkes de zehirlendi. Bize bu dondurmayı satan işletmeciden şikayetçi olmak istiyorum. Taburcu olmamıza rağmen şikayetlerimiz hala bitmedi" diye konuştu.
73 yaşındaki Necibe Güngör ise, 84 yaşındaki eşi Mustafa Güngör ile dondurma yedikten sonra zehirlendiklerini anladıklarını söyleyerek, "Günlerdir hastanedeyim. Eşim de zehirlendiği halde yer yok diye evde bekliyor. Perişan olduk" dedi.
Dondurmadan eşiyle birlikte zehirlenen Özge Güreli ise, yedikleri zaman tadının tuhaf olduğunu ama az yemesine rağmen 4 gündür hastanede kaldığını ifade etti.
Yedikleri dondurmadan zehirlenen 4 çocuk da, 3 gündür çocuk servisinde tedavi görüyor. Baba Tahsin Tosun, eşi ve kızının dondurma nedeniyle zehirlendiğini söyleyerek yetkilileri göreve çağırdı.
Dahiliye Uzmanı Metin Öztürk, eğer yapılan sütte bir bozukluk varsa dondurmanın zehirleyebileceğini belirterek, vatandaşları açıkta satılan dondurmalar konusunda uyardı.
Halen hastanede yatan zehirlenme mağdurlarının tedavisinin birkaç gün daha süreceği öğrenildi. Öte yandan onlarca kişinin zehirlenmesine neden olan işletmeye herhangi bir yaptırımın uygulanmadığı görüldü.