Yemeğe Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, işadamları ve davetliler katıldı.

Yemekte konuşan Bakan Ahmet Davutoğlu, Trabzon’un lojistik merkez olması için kendisine Vali Dr. Recep Kızılcık tarafından bir dosya sunulduğunu belirterek “2023 yılıyla ilgili hükümet olarak çalışmalarımız var. Coğrafi olarak böyle önemli bir hinterlanda sahip olan bir Trabzon’un Lojistik Merkez olarak, bir taraftan Rusya ve Avrasya’ya, diğer Avrupa’ya ulaşması bir haktır. Bu aslında aynı zamanda bir zarurettir. Herkeste bundan istifade eder. Hedeflerimizi büyük tutmamız ve gelecek planlarını ona göre yapmamız lazım. Ama her şeyden önce şehrimize sahip çıkmamız lazım” dedi.

Bakan Erdoğan Bayraktar ise AK Parti Hükümeti olarak her alanda önemli çalışmalar yaptıklarını hatırlatarak “Ülkemiz kalkınıyor, gelişiyor. Vatanımız, milletimiz kalkınma yolunda ciddi adımlarla ilerliyor” diye konuştu.
Vali Dr. Recep Kızılcık da “Uluslararası anlamda Türkiye'miz ve bölgesel anlamda Doğu Karadeniz Bölgemizin Kafkaslar ve Uzak Doğu’ya açılması anlamında çok önemli atılımlar gerçekleştirmektedir. Bu atılımların uyumlu ve daha kısa sürede gerçekleşmesi için kamu, özel sektör ve sivil toplumun ortak hareket etmesi fevkalade önemlidir” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun dün Trabzon’da Gürcistan ve Azerbaycan Dışişleri Bakanları ile bir araya gelerek Trabzon’un Diplomatik merkez olmasının önünü açtığını söyledi.

Konuşmaların ardından Bakanlar Davutoğlu ve Bayraktar, işadamları ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin ihracat ve diğer konulardaki sıkıntılarını dinledi, sorularını cevaplandırdı.