Akçakale Beldesi'ndeki limandan denize giren Alper Sunaçoğlu'nu, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, yüzücünün sponsorluğunu yapan Şişli Belediyesi Başkan Yardımcısı Kahraman Eroğlu ve yakınları uğurladı. Trabzon - Samsun arasındaki 320 kilometrelik mesafeyi 8 etap olarak ve 5 günde yüzecek olan Sonuçoğlu, 19 Mayıs günü Samsun'a ulaşmayı hedefliyor. İlk etaplarda Rus ve Ukraynalı sporcuların da destek olacağı Sunaçoğlu'na, Grinada isimli Ukrayna bayraklı teknedeki 8 kişilik ekip eşlik ediyor.

Rekortmen yüzücü Sunaçoğlu, denize açılmadan önce yaptığı açıklamada, anlamlı bir amaç için yüzeceği için heyecanlı olduğunu söyledi. Uzun ve zor bir maraton olacağını anlatan Sunaçoğlu, "'Şansıma hava da kötü. Denizde ters rüzgar esiyor. Uzun bir mesafe, zor bir maraton olacak. Daha önce denemediğim bir maraton, en fazla 78 kilometre yüzmüştüm. Bu kez 320 kilometre, 4 kat daha fazla yüzeceğim. Ama başaracağım inşallah. Çünkü bir sebep için yüzüyoruz. 19 Mayıs için, Atatürk gençliğinin atasına ve kurduğu cumhuriyetin ilke ve inkılaplarına bağlılığına vurgu yapmak için yüzüyorum. İnşallah başaracağım." dedi

Son 100 kilometreyi hiç durmaksızın yüzmeye çalışacağını kaydeden Sunaçoğlu, "Daha 78 kilometre Kıbrıs'a yüzmüştüm. Onu 100 kilometreye çıkartmaya çalışacağız. Bu da yaklaşık 34-35 saat hiç durmadan yüzeceğim anlamına geliyor. İnşallah başaracağım." diye konuştu.

Belli etapları Rusya ve Ukrayna'dan gelen sporcularla yüzeceğini ifade eden genç sporcu, şöyle devam etti:

"İlk 30 kilometrelik etapta doğuştan ayakları olmayan Ukraynalı engelli sporcu Olga Pasewnog ile yüzeceğim. Eğer 30 kilometreyi yüzerse kendi klasmanında bir rekor kıracak. Daha sonraki 40 kilometrelik etapta da diğer sporcular yer alacak."

Suyun sıcaklığı artı 12 derece olarak ölçüldüğünü belirten Sunaçoğlu, mesafeden ziyade kendisini suyun soğukluğunun daha çok düşündürdüğünü kaydetti.

Alper Sunaçoğlu'na destek için Trabzon'a gelen CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin de böylesine anlamlı bir amaç için Karadeniz'in azgın sularında Türkiye'ye mesaj verdiği için kendisini kutladığını söyledi.

Açıklamaların ardından, Alper Sunaçoğlu ve Ukraynalı engelli sporcu Olga Pasewnog, alkışlar arasında denize atlayarak rekor denemeleri için yüzmeye baladı.

Rekortmen yüzücü Alper Sunaçoğlu, 4 Eylül 2010 tarihinde Mersin-Kıbrıs arasında 78 kilometrelik mesafeyi 26 saat 15 dakikada, güvenlik kafesi kullanmadan yüzerek bir rekora imza atmıştı.