Trabzon Doğal Değerleri Koruma Derneği Başkanı ve TEMA Vakfı Trabzon Temsilcisi Doç. Dr. Coşkun Erüz başkanlığında oluşan 35 kişilik bir grup, Şebinkarahisar ilçesindeki tarihi ve turistik yerlerde gezi ve incelemelerde bulundular. Şebinkarahisar İlçesinde bulunan, Licese Kilisesi, Tamzara Mahallesi, Taşhanlar, Fatih Camii ve ilçe kalesini gezen yerli turist grubu, zaman zaman şaşkınlıklarını gizleyemedi.

"Licese Kilisesi ile Meryemana Manastırı birlikte ele alınmalı, onarımı ve tanıtımı birlikte yapılmalı" diyen kafile başkanı Doç. Dr. Coşkun Erüz, “Tamzara Mahallesinde pansiyonculuk için mutlaka tarihi evler aslına uygun olarak restore edilmeli. Beton yığınına turist gelmez. Bunun için tarihi evler yeniden ele alınıp aslına uygun restore edilmeli” dedi.

Erüz, ayrıca başta ceviz olmak üzere, doğal ürünlerin de etkin tanıtımının çok önemli olduğunu söylerken, Meryemana Manastırı'ndaki onarım çalışmalarının devam etmesi nedeniyle ileriki tarihlerde yeniden Meryemana Manastırını görmek için geleceklerini belirtti.