CHP Trabzon Merkez İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen ve CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Altan Öymen, Hatay Milletvekili Mehmet Ali Edipoğlu ile emekli Tuğamiral Türker Ertürk'ün konuşmacı olarak katıldığı 'Suriye Gerçekleri, Terör ve Türkiye' konulu panel, bir otelde gerçekleştirildi.

CHP Hatay Milletvekili Edipoğlu, panelde yaptığı konuşmada, Ortadoğu'da yaşanan olayların Büyük Ortadoğu Projesi'nin bir parçası olduğunu savundu.

Egemen güçlerin çıkarları için bölgedeki ülkeleri arka bahçeleri yapmaya çalıştığını söyleyen Edipoğlu, Suriye'de de bu görevin Türkiye'ye verildiğini iddia etti. Suriye'de yaşanan olaylarla ilgili süreci anlatan Milletvekili Edipoğlu, henüz olaylar başlamadan, Hatay'a önce İngiliz büyükelçisinin ardından da Amerikan büyükelçisinin gelerek sınırı gezdiğini hatırlattı.

Hatay Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı'nın ziyaretlerle ilgili kendisine, "Bizlerle toplantı yaptılar. Suriye'de olaylar olacak, binlerce insan buraya gelecek, onun için çadır kent yerleri bakıyorlar." dediğini aktaran Edipoğlu, ilginç bir iddia bulundu: "Daha o süreçte hiç olay yok. Bir süre sonra hızla çadır kentler kurulmaya başlandı. Çadır kentler kurulduktan bir hafta sonra Cisr El Şuğur'da bir saldırı oldu. Büyük bir olay oldu ve ertesi gün oradan akın akın insanlar gelmeye başladı. Beklenilen kadar insan gelmedi, çünkü orada yapılan propaganda 'Beşşar'ın ordulara katliam yapmaya gelecek, kaçın. Türkiye size çadır kentler hazırladı, iş, aş, maaş verecek' şeklindeydi. Hatay sınırına 15–20 kilometre bir mesafeden bahsediyorum. O olayın olduğu en yakın noktalara çadır kent kuruldu. Yani orada olay olacağını, bizimkiler biliyordu. Daha sonra uluslararası basından okuduk ki, oradaki olayı bizimkiler yapmış. Dünya basını böyle yazıyor; 'Türkiye'den giden gruplar o katliamı yaptı' diye. Bir askeri birliği kuşattılar, oradaki askerlerin boğazlarını kestiler. Hepsini koyun boğazlar gibi boğazladılar, bunu da kameralara çekip, korkutmak için Suriye halkına dağıttılar. O olaydan sonra Türkiye'ye gelmeler başladı."