Yaverlerin, Erdoğan'ın tatil için helikopterle gittiği Marmaris'teki otele götürülmediği öğrenildi.

Trabon'un Sürmene ilçesine kayıtlı olan Başyaver Albay Ali Yazıcı'nın önceki gün gözaltına alındığı öğrenilirken diğer 3 yaverin de daha sonra gözaltına alındığı belirtildi.

Yaverlerden biri saklandığı Antalya'da yakalanarak gözaltına alındı. Diğer yaver ise evinin önünde çöp atmaya çıkmak için sokakta yürürken dün sabah 06.00 sıralarında gözaltına alındı.

Başyaver Albay Ali Yazıcı'nın sorgusu yapıldıktan sonra Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edilerek tutuklandı.

Gözaltındaki 3 yaverin ise sorgusu devam ediyor.

Yaverlerin darbe girişimin olduğu 15 Temmuz gününün öğlen saatlerinden itibaren Erdoğan'ın yerini tespit etmeye çalıştığı öğrenildi.

Terör örgütü Paralel Yapı, darbe gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağı TC ATA'yı Marmaris Dalaman Havalimanı'ndan kalktıktan sonra düşürmeyi planladı. Cumhurbaşkanı'nın yaveri Albay Ali Yazıcı koruma ekibinden uçuş koordinatlarını isteyince plan deşifre oldu. 161 kişinin şehit edildiği kanlı darbe gecesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan Marmaris'teydi. Erdoğan Paralel Çete'nin darbe girişimini Grand Yazıcı Turban Otel'de öğrendi. Otelin hedef alınacağı şüphesi üzerine Cumhurbaşkanı Ankara'ya gitmek için harekete geçti. Ancak 1. Ordu Komutanı Ümit Dündar'ın "Ankara güvenli değil, Beştepe'yi sardılar. Biz sizi İstanbul'da koruruz" uyarısı üzerine kararını değiştirdi.

İKİZ UÇAK TAKTİĞİ

Ankara'da bulunan Erdoğan'ın Başyaveri Albay Ali Yazıcı ise Cumhurbaşkanlığı koruma ekibini arayarak TC ATA uçağının uçuş koordinatlarını sordu. Albay Ali Yazıcı'nın bu talebi Erdoğan'ın koruma ekibinde şüphelere neden oldu. Bunun üzerine THY'den Dalaman Havalimanı'nda 2 uçağın daha hazır edilmesi istendi. Yavere de rotanın belli olmadığı bilgisi verildi.