İstabul Büyükçekmece Belediye Başkanı Araklılı  Hasan Akgün ülkemizin kritik dönemden geçtği bir dönemde düzenlediği festival gündeme damgasını vurdu.
 Brezilya, Porto Riko, Makedonya, Litvanya, Kanada, Meksika, KKTC ve Bangladeş gibi ülkelerin de aralarında bulunduğu 64 ülkeden 1600 müzisyen, ressam, heykeltıraş,
 
Büyükçekmece Belediyesi tarafından organize edilen 16. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve sanat Festivali'ne katılmak Türkiye'ye geldiler.
 
Katılımcı ülkelerin sanatçıları, bugün İstiklal Caddesi üzerinde ülkelerinin dans özelliklerini sergilediler. Ülkelerinin yöresel kıyafetlerini giyen gruplar, öğle saatlerinde Beyoğlu Tünel Meydanı'nda buluştu. Gruplar,ülkelerinin müzikleri, şarkıları, oyunları eşliğinde Galatasaray Meydanı'na kadar yürüdü. Rengarenk görüntülerin oluşmasına neden olan gruplar, Galatasaray Meydanı'nda gösterilerini sürdürdüler. Bir süre burada da hünerlerini sergileyen sanatçılar, hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra belediye tarafından sağlanan araçlarla Büyükçekmece'ye geri gittiler. Büyükçekmece Belediyesi tarafından organize edile festival, dün başladı. Festival, 8 Ağustos tarihine kadar çeşitli etkinliklerle sürecek.