İstanbul'un Üsküdar İlçesi Acıbadem Mahallesi Muhtarı Mete Sertbaş'ı öldüren Trabzonlu Yüzbaşı Mehmet Karabekir'in (34) öğretmen eşi Ayşe Karabekir hakkında terör örgütüne üye olduğu gerekçesiyle dava açıldı. Kimya öğretmeni olan ve 2012 yılında ataması yapıldığı ortaya çıkan Ayşe Karabekir’in örgüte ait dershaneye gittiği ve örgütün evlerinde kaldığı ortaya çıktı. Öğretmen Ayşe Karabekir’in 5 yıldan 10 yıla kadar hapsi talep edildi. 

İSTANBUL 15 Temmuz gecesi darbe girişiminde bulunan askerlere karşı direnen Acıbadem Mahallesi Muhtarı Mete Sertbaş'ı vuran ve hastaneye kaldırılmasına engel olarak ölümüne neden Yüzbaşı Mehmet Karabekir'in (34) öğretmen eşi Ayşe Karabekir hakkında terör örgütüne üye olduğu iddiasıyla 5 yıldan 10 yıla kadar hapsi istendi.

TRABZON CEZAEVİNDE TUTUKLU

İstanbul'da 15 Temmuz gecesi darbe girişiminde bulunan askerlere karşı direnen Acıbadem Muhtarı Mete Sertbaş'ı öldüren Pilot Kurmay Yüzbaşı Mehmet Karabekir, özel hareket ekipleri tarafından vurulmuştu. Karabekir ailesi, darbeci yüzbaşının cenazesini almayı reddedince, hainler mezarlığına defnedilmişti. Eşinin ölümünün ardında darbeci yüzbaşının eşi iki çocuğuyla birlikte Trabzon'a döndü ve babası D.P.’nin yanına yerleşti.  Trabzon Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi tarafından başlatılan operasyon çerçevesinde gözaltına alınan Ayşe Karabekir tutuklanarak cezaevine gönderildi.

SORUŞTURMA TAMAMLANDI

Kimya öğretmeni olan ve 2012 yılında ataması yapıldığı ortaya çıkan Ayşe Karabekir’in Trabzon’da örgüte ait dershaneye gittiği ve İstanbul Göztepe’de örgütün evinde1.5 yıl kaldığı ortaya çıktı. Hakkındaki iddiaları reddeden Ayşe Karabekir’in kaldığı babası D.P.’nin evinde de arama yapıldı. Evde bulunan bazı askeri harita ve dokümanların bilirkişi tarafından incelenmesinin ardından özel şahıslarda bulundurulmasının yasak olduğu belgeler askeri birliğe teslim edildi. Baba D.P. hakkında ise terör örgütü kurma veya yönetme suçundan kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.

KARDEŞİ AĞABEYİNİ ANLATTI
 
Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı, Yüzbaşı Mehmet Karabekir'in geçmişte yaptıklarını da iddianameye geçirdi. Yüzbaşının kardeşi M.K., ağabeyinin cemaatin dershanesine gittiğini, ailenin karşı çıkmasına rağmen askeri okula kayıt olduğunu ve askeri lojmanlarda deşifre olmamak için çocuklarından gizli namaz kıldığını ileri sürdü. Ağabeyinin yakalanan MİT TIR’larının İŞİD’e gönderildiğini AK Parti’ye oy verilmemesi için değişik gerekçeler önüne sererek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirdiğini belirten M.K., 2012 yılındaki dershane krizinde ise hükümeti suçladığını söyledi. Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı, hazırladığı iddianamede Ayşe Karabekir hakkında terör örgütüne üye olduğu gerekçesiyle 5 yıldan 10 yıla kadar hapsi isteyerek dosyayı 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.  (gunebakış)