Trabzon Hükümet Konağı önünde düzenlen basın açıklamasında "Şike ve teşvik yasasında, milletvekili zammında acele eden parlamentonun bu yaklaşımı toplum vicdanını yaralamaktadır" diyen Kara, 61. Hükümet'in yeni Milli Eğitim Bakanı'nın göreve geldiğinden beri yaptığı her açıklamasıyla öğretmen camiasında hayal kırıklığına uğrattığını belirtti.

Ellerinde dövizler eşliğinde düzenlen basın açıklamasında eğitim çalışanları olarak 2011 yılının iyi izler bırakarak bitmediğini ifade eden Kara, "Bir eğitim-öğretim yılının daha sonuna yaklaşmış bulunmaktayız. Ancak 2011 yılı bizim için iyi izler bırakarak bitmemiş, 2012'de iyi başlamamıştır. Cumhuriyet tarihinde ilk defa zam oranları belirlenemeden Ocak maaşları verilmiştir. Ustalık performansı bu olmasa gerek. Bildiğiniz gibi 20 Ocak 2012 Cuma günü yaklaşık 15 milyon öğrencimiz karnelerini alacak. Kimi sevinecek kimi üzülecek. Bizler de onların sevinciyle sevineceğiz, üzüntülerini paylaşarak azaltmaya çalışacağız. Ama notları ne olursa olsun onları çocuklarımız olduğu için seveceğiz. 12 Haziran'da yapılan genel seçimler sonrasında kurulan 61. Hükümetin Milli Eğitim Bakanı göreve geldiğinden beri yaptığı her açıklamasıyla öğretmen camiasında hayal kırıklığına uğratmış ve adeta gelen gideni aratır olmuştur" diye konuştu.

Kara, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sayın Bakanın reformlar yapmak istemesini biz de destekliyoruz. Bakanlıkta gerçekten değişime, dönüşüme, tepeden tırnağa bir yenilenmeye ihtiyaç var. Ancak bütün bu çalışmaların eğitim çalışanları ile birlikte yapılabileceği unutulmamalıdır. Eğitim-Bir-Sen olarak bu güne kadar hep yapıcı olmaya, kelimelerin gücüne inanmaya çalıştık. Hükümeti demokrasi yolunda atacağı adımlar için destekledik. 2010 yılında yapılan referanduma, demokrasiye olan inancımızdan dolayı destek verdik. Bu referandum sonucunda elde ettiğimiz kazanımların bir kısmını da somut olarak görmeye başladık. Ancak yaklaşık 2.5 milyon çalışanını yakından ilgilendiren toplu sözleşme yasasında yaşanan gecikmeler ve ipe un serme girişimleri can sıkıcı hale gelmiştir."