Trabzon basınının sessiz kralı Muharrem Kaya, ölümünün 9’uncu yılında gazeteci arkadaşları tarafından mezarı başında anıldı.

2005 yılında aramızdan ayrılan gazeteci Muharrem Kaya, ölümünün 9’uncu yıldönümünde mezarı başında dualarla anıldı. Bahçecik Mezarlığı'ndaki anma törenine, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkan Yardımcısı Yusuf Turgut, TGC Yönetim Kurulu üyesi Kamil Anahar, TAKA Gazetesi Spor Müdürü Hamza Mısır, gazeteci Orhan Çavuşoğlu, Yargı, Güvenlik ve Haber Muhabirleri Komisyonu Başkanı Osman Şişko, gazeteci Bahadır Öktem ve Fatih Turan katıldı.

Anma töreninde bir konuşma yapan Yusuf Turgut, Muharrem Kaya’nın gerek mesleği gerekse de kişiliğiyle örnek ve akil bir insan olduğunu söyledi.

Meslek hayatı boyunca önemli haberlere imza attığını ve meslektaşları arasında ‘Kral’ olarak tanındığını hatırlatan Turgut, “Bizim için 2014 yılı hiç de kolay olmadı zor oldu. Trabzon basının çok değerli insanlarından Ahmet Kayacık’ı, kaybettik, ardından Refik amcayı (Karaağaçlı) kaybettik, öksüz kaldık. Trabzon basınında birçok insanın yetişmesinde katkısı olan Suavi Kaptan’ı aramızdan uğurladık. Ve en son da kentin marka isimlerinden birisi Ali Osman Ulusoy’u kaybettik. Ölüm gerçeğini değiştiremeyiz ama insanlar hep yaşadıklarında bıraktıklarıyla anılacaktır. Kaya’yı hep o Trabzonspor’un idmanlarına son dakikada yetişmesi ve her seferinde o çantasının içerisinden makinesinin askı ipinin dışarıda oluşuyla ve ‘Ne haber Kral’ deyişiyle hatırlayacağız. Tertemiz yaşadı, melek gibi birisiydi, mekânı cennet olsun” dedi.