Trabzon'da yayın yapan bir gazetede yayınlanan köşe yazısında hedef gösterilen Trabzonlu gazetecilere TGC'den destek geldi.

TGC’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;  " Milletçe lanetlediğimiz darbe girişimi sonrasında, medya organları ve sosyal medyadaki yorumları nedeniyle bazı meslektaşlarımız, haksız ithamlara maruz kalabilmekte ve darbe yanlısıymış gibi gösterilebilmektedir.   Böyle bir suçlamanın yerel basınımızda da yaşanmış olmasını üzülerek müşahede ettik. Üyemiz olan bir meslektaşımızın, cemiyetimize uzun yıllar değerli hizmetler vermiş olan eski başkanlarımız Sn. Murat Taşkın, Sn. Ergun Ata ve Sn. Ahmet Şefik Mollamehmetoğlu’nu, darbe girişimi sonrasında yazdıkları köşe yazıları ve sosyal medyadaki paylaşımlarından hareketle ‘Darbe aklayıcısı’ olmakla itham etmesi, üzücü ve kabul edilebilir değildir.

  İyi incelendiği takdirde, eski başkanlarımızın bahse konu yazı ve yorumlarında makul eleştiriler dışında ‘Darbe aklayıcısı’ şeklinde suçlanmalarını gerektirecek tek bir satır olmadığı açıkça görülecektir. Kaldı ki; Murat Taşkın, Ergun Ata ve Ahmet Şefik Mollahemehmetoğlu’nun, başta darbe olmak üzere anti demokratik her türlü yol ve yönteme karşı oldukları ve her zaman demokratik hukuk düzenini savundukları herkesin malumudur, mesleki geçmişlerindeki bütün yazı ve yorumları da bunun kanıtıdır.  

Sadece eski başkanlarımızın değil, cemiyetimizin tüm üyelerinin, vatanına sevdalı, şartlar ne olursa olsun her türlü demokrasi dışı girişim ve baskıcı rejimlerin karşısında, demokrasiden ve hukuktan yana oldukları da aşikârdır.   Dolayısıyla, eski başkanlarımıza, yazı ve yorumları yüzünden ‘Darbe aklayıcısı’ denilmesini asla kabul etmediğimizin bilinmesini isteriz.   Tüm meslektaşlarımızı ve kamuoyunu bu tür konularda daha hassas davranmaya davet ediyor, bu vesile ile ülkemize ve milletimize yapılan alçak darbe girişimini bir kez daha kınıyoruz.   Saygılarımızla. "