Yakın zamanda kalp ameliyatı geçiren, tansiyon, şeker ve böbrek yetmezliği rahatsızlıklarıyla mücadele eden Kamil Sönmez kendisini ziyarete gelen Trabzon’lu gençlerle duygu dolu anlar yaşadı. TDF Gençlik Kolları yöneticileri ziyaret vesilesiyle Kamil Sönmez’le bayramlaşma ve sohbet imkânı buldular.

KARADENİZ MÜZİĞİ

Ziyarette gençlerle birlikte türküler söyleyerek neşelenen Sönmez, sanat yaşamındaki güzel anılarını da paylaştı.  Trabzon’lu gençlerin ziyaretinin kendisini duygulandırdığını ifade eden Kamil Sönmez “Ömrüm Karadeniz ve Karadeniz Kültürünü tanıtmakla geçti. Üzerimdeki Karadeniz etiketinden hep gurur duydum. Karadeniz müziğini hep coşkuyla, heyecanla, gururla seslendirdim. Sizlerin ziyareti beni çok duygulandırdı. Sizlerin sevgisi, heyecanı bana güç verdi. Bu heyecanla yenemeyeceğim hastalık olamaz” dedi

SANATI YAŞATMAK

TDF Gençlik Kolları Başkanı Korkut Yılmaz Ayaz da ziyaret vesilesiyle yaptığı açıklamada “Sanatçıyı yaşatmazsan sanatını hiç yaşatamazsın. Biz gençlere düşen vazifelerden biri de Karadeniz kültürüne, sanatına, sanatçısına sahip çıkarak onların gelecek nesillere aktarılmasına vesile olmaktır. Kâmil Sönmez Karadeniz Kültürünün yanı sıra ülkemiz içinde büyük bir değer bizim Türkü Emice’miz. “ dedi. Emice, Trabzon şivesinde amca anlamına geliyor ve saygıyla sevginin bütünleştiği kişilere hitabende kullanılıyor. Başkan Ayaz, gençleri Karadeniz’in değerlerine sahip çıkmaya davet etti.