Muğla'nın Fethiye ilçesine bağlı Bayır köyünde meydana gelen iş kazasında asfalt şantiyesindeki filler karıştırıcının içerisine düşen işçi feci şekilde can verdi.

Kaza; bugün saat 14.30 sıralarında Fethiye-Antalya karayolu üzerinde yol yapım çalışmaları yapan bir yapı şirketine ait Bayır köyündeki şantiyede meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; çalışmak için Trabzon'dan Fethiye'ye gelen 25 yaşındaki Tahir Yılmaz, plentmiks filler karıştırıcısının çalışmasını kulübeden gözlemekte görevliydi. Karıştırıcı makinenin üzerinde 'Çalışan makinelere yaklaşmak tehlikeli ve yasaktır' yazılı uyarı levhası olmasına rağmen Tahir Yılmaz, dikkatsizlik yüzünden makinenin içine düştü. Düşme anında sarp ettiği çığlıklar üzerine şantiyedeki diğer işçiler koşarak çalışmakta olan makineyi durdurmasına rağmen genç işçi, feci şekilde hayatını kaybetti.



Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı ile Kemer Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, olay yerine gelerek incelemede bulundu. Filler karıştırıcısı içerisine düşen Tahir Yılmaz'ın cesedinin çıkartılması için işçiler seferber oldu. Filler karıştırıcısının tamamen sökülmesi için saatlerce çaba sarf edildi. Paletli ekskavatör yardımı ile sökülen ağır parçalar, karıştırıcıdan alındıktan sonra talihsiz işçinin cesedi çıkartılabildi.

Fethiye Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırılan işçinin cesedi geniş çaplı inceleme ve araştırma için İzmir Adli Tıp'a gönderilirken; iş kazası ile ilgili soruşturma geniş çaplı şekilde sürdürülüyor.