Elektronik, onkoloji, kemoterapi, infüzyon sistemleri, MR, tomografi cihazları, PET cihazları gibi konularda 13 yıllık sektör tecrübesi ve Aselsan gibi ülkemizin önde gelen savunma sanayisi firmalarında da çalışmış olan Trabzonlu girişimci Erkan ÖZEL tüm tecrübe, bilgi ve birikimlerini ülkemize kazandırmak adına Metyen Arge Mühendislik Taahhüt İmalat İthalat ve İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketini kurdu. Firma merkezi olarak da Ankara Yaşamkent’te bulunan Kule Evo Plaza olarak belirledi.
Geçmiş sektör deneyimlerini, bilgi ve birikimini ülkemiz ve Trabzon’umuza fayda sağlayacak şekilde sunacaklarını belirten firma sahibi ve girişimci Erkan ÖZEL, firmanın trabzon’unumuzun gurur duyacağı, ülkemizde ve dünyada ses getirecek işlerde bulunacağını belirtti.
Geçmiş tecrübesi boyunca bir çok proje ve ürün geliştirme süreçleri içinde bulunan Erkan Özel’in kendisine ve firmasına ait patentli ürünleri de bulukmakta. Firmanın özellikle ilk etapta sağlık alanında paylaşacağı ürünlerden birisi olan “Kemoterapi Uygulama Seti” dünya çapında bir ürün olarak göze çarpıyor. Kemoterapi uygulamaları sırasında en büyük problemlerden birisi olan serum içerisinde hava oluşması durumunun ve bu nedenle oluşan emboli oluşması riskinin tamamıyla ortadan kalkmasını sağlamakta olan patentli ürün ayrıca tıbbi atık miktarını %50 oranında ortadan kaldırmakta. Tıbbi atık miktarının azalması maliyetleri düşürebileceği gibi çevreye verilen zararı da bir o kadar azaltacaktır. Özellikle dışa bağımlılığı yüksek olan sağlık sektöründe %100 yerli bir ürün olma özelliği de taşıyan kemoterapi uygulama seti için firma sahibi Erkan Özel ülkemizin bu alandaki dışa bağımlılığının azalacağını belirtiyor.
Firma sahibi Erkan Özel, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yerli üreticiyi cesaretlendiren manevi desteğiyle yola çıktıklarını belirterek, katma değeri yüksek ürünler üreterek ülkemizin ihracatına katkıda bulunmak istediklerini belirtti.
Metyen Arge firmasının sadece tıbbi, medikal ve onkoloji alanında değil savunma sanayi dahil bir çok alanda projeler üreteceğini belirten Erkan ÖZEL, firmanın geleceğimiz Türkiye’sine çok ciddi projeler sunacağını belirterek firmanın ve argesi gerçekleştirilecek ürün ve projelerin Trabzon’umuza ve ülkemize hayırlı olmasını diledi.