Trabzon'un Sürmene ilçesi Küçükdere beldesi Güneyköy Mahallesi'nde 10 hanenin ulaşımını sağlamak için etüt ve ölçümleri yapılan yol projesi geçmişteki bir husumet nedeniyle arsa sahbinin inadına takıldı. Bu durum yaklaşık 1 kilometrelik yolun sonundaki evde felçli annelerine bakmak zorunda olan Çetinoğlu ailesi ve hasta olan diğer köy sakinleri için çileye dönüştü.

2 BUÇUK SAATLİK EZİYET

Yaklaşık 4 yıl önce geçirdiği beyin kanaması nedeniyle yüzde 95 felçli kalan Hatice Çetinoğlu'nun haftada bir sağlık kontorlü için hastaneye götürülmesi gerekiyor. Ancak araç yolu olmadığı için çocukları yaşlı kadını 1 kilometre uzaklıktaki araç yoluna götürmek için 2 buçuk saat boyunca sırtlarında taşıyor. Günümüz Türkiyesine yakışmayan bu manzara yürek burkuyor.

ÇOK ZOR OLUYOR
Annesini sürekli sırtında taşıyarak zorlu yolda hastaneye ulaştırmaya çalışan Turgay Çetinoğlu, ''Annemin kilosu fazla. Onu haftada bir kez sırtımızda taşıyıp hastaneye götürmek bizim için çok zor oluyor. Yol yapımı için her şey hazır. Amcamın oğlu izin vermiyor. İnadı tuttu, belediye başkanları bile rica etti ama yol vermiyor'' dedi.

(karadeniz)