61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon İli ve İlçeleri, Eğitim, Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Vakfının her yıl geleneksel olarak verdiği Sabahattin Sağıroğlu Trabzon’a Hizmet Ödülü bu yıl Trabzon’a büyük katkılar veren iş adamı Celal Hekimoğlu’na verildi. 

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasında yapılan ödül törenine Trabzon Valisi Yücel Yavuz, TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, DKİB Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Hekimoğlu Şirketler Grubu kurucusu Celal Hekimoğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Celil Hekimoğlu, çeşitli kamu kurumlarının il müdürleri, iş adamları ve spor camiasından bir çok isim katıldı. 
Ödül töreninin açılışında konuşan Trabzon İli ve İlçeleri, Eğitim, Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı Başkanı Bilgin Aygün, “Celal Hekimoğlu, Trabzon’da çok zor olanı gerçekleştirdik. Onlarca ülkeye ihracat yapan, çok farklı sektörlerde döküm gerçekleştiren birkaç fabrikayı Trabzon’da kurdu. Binlerce insana istihdam sağladı. Onu çok değerli buluyoruz. Çalışmalarının devamını ve başarılarının devamını diliyoruz. Kendisi bu ödüle gerçekten layık bir ağabeyimiz” dedi.

BİR CİVATA İMALATINDAN BAŞLADI… 
Ardından Celal Hekimoğlu’nun yakın arkadaşlarından Rüştü Araz, “Sanayi kurmak, zor bir iş., Pele Trabzon’da kurmak zor bir iş. Bütün ihracatçı, sanayicilerin bir çoğu batıda kuruluyor. İstanbul, Adrapazarı gibi illerde. Trabzon’da alt yapısı fazla olmayan zorluklar içinde, bir cıvata imalatından başlayarak onlarca ülkeye büyük ağır sanayi ihracatı yapabilen ancak Celal Bey gibi kararlı, bütün gününü buna sarf eden kendi gayreti ile bu sanayi bu imalatı yapan kişiye mahsustur. Kendisini kutluyorum. Kendisinden sonra oğulları da aynı beceriye devam ediyorlar. Bu Trabzon için büyük istihdam sağladı. Yüzlerce kişi onun sayesinde ekmek yiyor burada. Kendisinin ve ailesinin hekimi olarak bundan sonra ki hayatında başarılar diliyorum” diye konuştu.


HİÇ BİR ZAMAN ENGELLERDEN GERİ ADIM ATMADI
Yine yakın arkadaşlarından TEV Başkanı Hasan Melek ise “Celal beyi anlatmak çok zor. Öyle 3 dakikada 5 dakikada anlatılacak bir arkadaşımız dostumuz değil. Hakikaten gerek ülkeye gerek şehrimize yapmış olduğu katkıları bilmem anlatabilecek miyim?” diyerek başladığı konuşmasını, “Kadim dostumdur. İş hayatına başladığı günden beri kendisini yakinen takip etmişimdir. Hakikaten bugüne gelmesi çok zor oldu, çok mücadele  verdi. Ama doğduğu şehre ve ülkeye bir katkı yapmak için hiçbir zaman karşısına çıkan engellerden geri adım atmadı. Mücadele etmiştir, bugünlere gelmiştir. Bugün kendisine verilecek plaketi çoktan hak etmiştir. Hatta ben ona her zaman diyorum. Senin heykelin dikilmesi lazım. Bu kadar zorlukları aşıp başarmak kolay değil. Tesisini gel bizim şehrimize kur, biz size her türlü desteği vereceğiz dendi. Hayır dedi. Ben doğduğum büyüdüğüm şehre hizmet etmek istiyorum. Bu şehre borcumu ödemek istiyorum. Hakikaten sözünde durdu. İşleri bugüne getirdi. 
Gelişmiş ülkelere parça satmak kolay değil. Çocukları da maşallah kendisine destek oluyor. Onlarda babadan aldığı bayrağı daha ileri taşımak için büyük gayret içindeler” ifadeleriyle bitirdi.  

TRABZON BÜKORKASİSİ
DKİB Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan’da konuşmasında, Trabzon’da ki bürokrasinin sanayiciye çıkardığı engellere değindi. Gürdoğan, “Babamın arkadaşı. Sanayinin kurucusu. Trabzon sanayisinin en zirve yaptığı zamanlar vardı. Sanayi sitesinin kuruluşunda Celal amca ve arkadaşları, hep beraber Trabzon Sanayi Sitesini oluşturdular. Orada devam ettikten sonra Trabzon’da ki bürokrasinin, yer verilmemesine rağmen kendisi kayaları kırarak, Eskişehir’de Adapazarı’nda ona bedava arsalar verilmesine rağmen gitmedi. Çok büyük sanayi kuruluşları arasında anılabilecekti. Onu burada tutan Trabzon sevdası. O inadın karşılığını alabilmiş mi alamamış. Bürokrasiler zaman içinde çok önümüzü kesiyor. ÇED raporları şunlarla bunlarla uğraştı. Herkes şunu söylüyor. Trabzon sanayi şehri değil. Trabzon turizm önü ön plana çıkmalı. Bende ikna ediyorum. Trabzon sanayi şehri. Bugün Celal Hekimoğlu gibi inancı sanayicilerin önünü açmamız gerek. Trabzon ağır sanayi olmayan, olmaz diyenlerin önünde Celal Hekimoğlu ve ailesinin kurmuş olduğu şehir. Dünyanın dört bir tarafına ihracat yapıyor. Nasıl yaptığını ben İhracatçılar Birliği Başkanı olarak bilenlerdenim. Trabzon’da sanayi olabileceğini gösterdiği için gelecek adına hep beraber alkışlamak istiyorum” dedi.

TRABZON’DA BİN 400 FİRMA, 20 BİN İSTİHDAM
TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, “Geçmişte bir çimento fabrikamız vardı. Ama özel sektör olarak büyük ir sanayi Hekimoğlu ailesi ile görüldü. O örnek ile Trabzon’da bin 400 firma ve 20 bin istihdamla devam ediyor. Bu sanayinin ve ticaretin şehrimizde kökünün nereye gittiğini göstermek adına bizim için son derece önemli. 
Bir darbe kalkışmasında ülkenin çektiği sıkıntıyı hepimiz gördük. Yaşamaya da devam ediyor. Umarız en kısa zamanda ülke stabil hale gelir. Normale döneriz. Her kalkışmada, her darbede ülkemiz geriye gidiyor. Bu ülke buna layık değildir. Coğrafi konum olarak baktığımızda, girişimcisine baktığımızda ülkemiz başarıdan başarıya gitmesi lazım” dedi.

ÇOK BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATTI
Programda son olarak konuşan Trabzon Valisi Yücel Yavuz, “bu tür olaylar bu tür etkinlikler toplumda dinamizmi arttıran güzel etkinliklerdir. Daha önce ki konuşmacıların anlattığı gibi Türkiye’miz, Cumhuriyetin ilanından sonra dünya sahnesinde değişik alanlarda çok büyük başarıya imza attı. Özel sektör en büyük başarıya imza atılan alandır. Özel sektörde kendileri şahsına münhasır başarıyla değer büyüklerimiz. Ben Trabzon – Gümüşhane hattında giriş yaptığım da Hekimoğlu şirketlerinin iş yerlerinin inşaatı gördüğümde sorardım. Hekimoğlu ailesi derlerdi. Bugün bu güzel ödülü vermek nasip oldu. Bu da hem devletin hem milletin kamu ve özel sektörün buluşmasında güzel bir örnek. Celal beye ve ailesine Trabzon’umuza daha iyi imkanlar sunulmasına rağmen millete memlekete yatırım yapacağım demesi çok büyük örnek teşkil ediyor. Teşekkür ediyorum, devletimiz, milletimiz ve Trabzon’umuz adına. 
GENÇ NESİLLERLE BULUŞTURMAK İÇİN PLANLAMA...
Şunu arkadaşlarımıza talimat verdim. Özellikle tecrübe paylaşımı konusunda özel sektör başta olmak üzere kendi alanında başarılı olmuş büyüklerimiz ve arkadaşlarımızı genç nesillerle buluşturmak için planlama yapacağız. Müşterek platform oluşturacağız. 
15 Temmuz’da ülkemiz büyük badire atlattı. Bu konuda milletimiz bütün dünyaya örnek oldu. STK’ların gösterdiği duruş ve dirayetleri örnek oldu. Özel sektörümüz, sanayi sektörümüz, ticaret sektörümüz hepsi tek vücut oldu. İnşallah bu tür girişim bir daha  yaşamayız. Bunun olması halinde millet olarak nasıl bir reaksiyon göstereceğimizi ülke ve dünyaya gösterdik. Demokrasi zaferi kazandık. Her sıkıntıdan bir ders çıkarmamız lazım” diye konuştu. Konuşmaların ardından Celal Hekimoğlu’na ödülü takdim edildi.