Trabzon’dan 9 ay önce çalışmak için Arabistan’ın cidde kentine giden Yılmaz Öztürk, “8 aydır maaş alamıyoruz. Vizemiz doldu. Yiyeceğimiz de bitti. Açlıktan öleceğiz” dedi.
Türkiye’den çalışmak için Suudi Arabistan’ın Cidde kentine giden 110 Türk işçi, adeta rehin hayatı yaşıyor. Yabancı bir firmanın aracılığıyla Cidde’ye gidenler arasında Trabzonlu işçi Yılmaz Öztürk’de var. Şirketin 8 aydır kendilerine maaş vermediğini iddia eden Öztürk, “110 arkadaşımızla birlikte perişan haldeyiz. Konsolosluk ise bizi adeta kaderimize terk etti. Vizemiz de bitti yiyeceğimiz de. Ülkemize dönmek istiyoruz” dedi.
Eşinin 20 yıldır aynı şirkette çalıştığını belirten Fatma Öztürk ise, “8 aydır kabir azabı çekiyoruz. Emin vizesi bitti kaçak duruma düştü. Vize yok, para yok, sağlık yok ve ilgilenen hiç yok. Cumhurbaşkanımız Erdoğan, İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ve Trabzon Valisi Yücel Yavuz’a sesleniyorum. 110 işçi ile eşimin ülke ve ailelerine kavuşmalarını sağlasınlar. 2 çocuğumla aç susuz ortada kaldım” diye konuştu.