Yaklaşık 1 yıl önce Alaşehir Kaymakamlığı görevine başlayan Osman Bilgin İçişleri Bakanlığı Mali İşler Daire Başkanı olarak Ankara’ya atandı. Kaymakam Bilgin için Alaşehir protokolü tarafından veda yemeği düzenlendi. Düzenlenen yemeğe Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılınç, Gölmarmara Kaymakamı Zeyit Şener, Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Alaşehir Garnizon Komutanı Albay Mehmet Kıyıcı, Alaşehir Cumhuriyet Başsavcısı Alparslan Yanıkoğlu, Alaşehir Adalet Komisyonu Başkanı Ağır Caza Reisi Remziye Güldür, Alaşehir İlçe Emniyet Müdürü İsmail Konuk, Alaşehir Jandarma Komutanı Yüzbaşı Murat Gebeş, AK Parti İlçe Başkanı Rıza Peker, sivil toplum örgütleri, kurum amirleri Katıldılar.

Yemekte Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban Alaşehir kaymakamı Osman Bilgin’e hizmetlerinden dolayı plaket verdi. Kaymakam Bilgin’e veda eden Başkan Karaçoban, "İçişleri Daire Başkanlığına atanan kaymakamımızın bu yemeğine veda demeyeceğim. Yeni bir görev yeri ve yeni bir şevkle başlayacağı bu göreve uğurlamak için buraya toplandık. Ben bu güne kadarki çalışmalarda iyi veya kötü her türlü konuda kendisinden gördüğümüz destek için Alaşehir adına teşekkür ediyorum. Yeni üstlendiği görevinde de başarılar diliyorum. Yolunuz açık olsun, sizi daha yerlerde görmek tüm Alaşehirliler olarak benimde en temel arzumdur" dedi.

Veda yemeğinde konuşan Kaymakam Osman Bilgin ise, "Bulunduğunuz yerde halka dokunursanız, halka hizmet ederseniz, halka hizmetin hakka hizmet olduğu inancıyla çalıştığınız her yerde bir eser bırakıp, sadece günü kurtarma, uğruna değil de oralarda anılmak ve bu dünyada bir hoş seda bırakmak, bir eser bırakmak adına, gittikten sonra tekrar o yörelere döndüğünüzde adınızın bir güzellikle anılıp, herkesin hayır duasını almak adına, çalışma yapmaya gayret ettik. Buradan önce çalıştığımız yerlerde bu anlamda çok güzel eserler bıraktık. Aynı gayreti Alaşehir’de de belediye ve sivil toplum örgütleriyle birlikte çalışarak eserler ortaya çıkarmaya çalıştık. Üzülerek belirtmek zorundayım, Egemiz birlik ve beraberlik konusunda ciddi eksiklikleri olan bir bölge. Bu da tarımdan dolayı çok rahat olmaktan kaynaklanıyor. Ama Alaşehir’in gelişmesi, yatırımların yapılabilmesi için birlik ve beraberlik şart" diye konuştu.


Konuşmalardan sonra Kaymakam Bilgin’e plaketler verildi. Kaymakam da kurumunda beraber çalıştığı çalışma ekibine teşekkür plaketleri verdi.
Alaşehir kaymakamı Osman Bilgin’in İçişleri İdari İşler Daire Başkanlığı’na atanmasıyla boşalan Alaşehir kaymakamlığına Uşak Vali Yardımcısı Aydın Abak atandı. Aydın Abak’ın göreve başlamasına kadar Alaşehir kaymakamlığına Sarıgöl kaymakamı Çetin Kılınç vekalet edecek.