Cizre Belediyesi’ne kayyum atanan Trabzonlu Kaymakam Ahmet Adanur’a suikast hazırlığında olan PKK’lı 2 terörist öldürüldü. Hakkari Keri Tepe’deki çatışmada ise 7 bölücü etkisiz hale getirildi, çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nden yapılan bilgilendirmeye göre Hakkari kırsalında 2’nci Komando Tugayı’na bağlı askerler, Güven Dağı güneybatısındaki Keri Tepe bölgesinde bölücü terör örgütü üyeleriyle sıcak temas sağladı. Çıkan çatışmada 7PKK’lı terörist öldürüldü. Bölücü terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyon kapsamında Hakkari genelinde etkisiz hale getirilen terörist sayısı toplam 400’e ulaştı.

Bu arada İçişleri Bakanlığı’nca kanun hükmünde kararnameyle Şırnak’ın Cizre ilçesi belediyesine görevlendirilen Kaymakam Ahmet Adanur’a suikast hazırlığında olan PKK’lı 2 terörist öldürüldü. Adanur’a saldırıda bulunmak için kırsaldan ilçe merkezine geldikleri öğrenilen teröristler güvenlik güçleri tarafından takibe alındı. Özel harekât timleri dün sabah saatlerinde belirlenen adrese operasyon düzenlendi. “Teslim ol” çağrılarına ateşle karşılık verilmesi sonucu çıkan çatışmada 2 terörist ölü ele geçirildi.

Evde yapılan aramada 2 tabanca, sahte kimlikler ve çeşitli notlar bulundu.23 zanlı gözaltında Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde 9 Ekim Pazar günü PKK’lı bir teröristin Durak jandarma karakolu önündeki kontrol noktasına düzenlediği hain saldırıda 10’u asker 15 kişi şehit olmuştu. Güvenlik güçlerinin aldığı istihbarat üzerine önceki akşam birçok ev ve işyerine düzenlediği operasyonlarda bombalı saldırıyla ilgisi bulunduğu belirtilen ve çeşitli kaçakçılık olaylarına karıştıkları ileri sürülen 1’i muhtar 23 kişi gözaltına alındı.

Öte yandan kısmi sokağa çıkma yasağı devam eden Şırnak’ın Silopi ilçesinde düzenlenen operasyonda ise eylem hazırlığında olan PKK’lı 4 terörist güvenlik güçleri tarafından yakalandı.Kaynak: Kaymaka suikast timi