Yarışmada Karadeniz birincisi olan Reyhan Kız Kur’an Kursu öğrencisi Gizem Nisa Dönmez, Trabzon Reyhan Kültür Eğitim ve Yardımlaşma Derneği kurucusu Ahmet Sezgin, Kur’an-ı Kerim Hocası Fatma Ayaz ile çok sayıda öğrenci ve öğretmen, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliğinin davetlisi olarak Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ağırlandı. Külliye’yi ziyaret eden öğrenciler, daha sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile kahvaltıda bir araya geldi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Soylu, küçük hafızlarla yakından ilgilendi.

Ortahisar Belediyesinin destekleriyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni ziyaret eden öğrenciler, Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç’e de teşekkür ziyaretinde bulundu. Külliye’de çok güzel bir şekilde ağırlandıklarını belirten Dernek kurucusu Ahmet Sezgin, ziyaretin hem öğrenciler hem de hocalar açısından çok güçlü bir motivasyon sağladığını belirterek, bu tür ziyaretlerin hafızlık ve Kur’an kursu öğrencileri için teşvik edici nitelikte olduğunu söyledi.

Karadeniz birincisi hafız Gizem Nisa Dönmez ise, “Külliye’de bize çok sıcak ve yakın ilgi gösterdiler. Gerek Cumhurbaşkanlığı’nda gerek İçişleri Bakanlığında ve burada da oldukça misafirperver bir şekilde ağırlandık. Bu ziyaretler bizim için iyi bir motivasyon oluyor” dedi.

Ortahisar Belediyesi Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, bütün eğitim kurumlarıyla birlikte dini eğitim veren Kur’an kurslarına her zaman destek olduklarını ifade ederek, “Şehrimizde dini eğitim veren çok sayıda Kur’an kursumuz var. Dinimizin çocuklarımıza doğru bir şekilde öğretilmesi açısından Kur’an kurslarımız çok önemli bir işlevi yerine getiriyor. Bu nedenle onların her türlü faaliyetlerine destek olmakla kendimizi yükümlü hissediyoruz. Reyhan Kız Kur’an Kursu öğrencilerimiz de hafızlık yarışmasında Karadeniz birincisi oldular. Kendilerini bir kez daha tebrik ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum. İnşallah bundan sonrada ülkemize ve milletimize hayırlı hizmetlerde bulunacaklardır” ifadelerini kullandı.