Kararı yorumlayan Mollaveisoğlu “Akıllara zarar bir durum” dedi.Yazarımız Tuncay Mollaveisoğlu, 20 Temmuz 2016 tarihinde yazmış olduğu köşe yazısından dolayı hakkında açılan davanın ilk duruşmasında 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, Mollaveisoğlu’nun cezasının ertelemediği gibi para cezasına da çevirmedi

.KÖŞE YAZISINA DAVA AÇILMIŞTI

15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konakladığı otelde bulunan Mollaveisoğlu, 20 Temmuz’da yazdığı yazısında yaşanan olayları değerlendirmişti. Yazının ardından Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakkında “terör örgütü propagandası” yapmak suçlamasıyla dava açıldı.SAVCI: “SUÇ UNSURU BULUNMUYOR”Mahkemenin ilk duruşmasına katılan davanın savcısı, Mollaveisoğlu’nun yazısının “analiz ve değerlendirme içerdiğini, suç unsuru oluşmadığını” belirterek beraatini istedi.

İLK DURUŞMADA HAPİS CEZASI

!Mahkemenin ön kararında "Mollaveisoğlu'nun gazetedeki yazısında FETÖ'nün şiddet içeren eylemlerini meşru gösterdiği ve bu şekilde 'terör örgütünün propagandasını yapmak' suçunu işlediği sabit olduğundan" ifadelerini kullandı.

MOLLAVEİSOĞLU: “HAYATIM FETÖYLE MÜCADELEYLE GEÇTİ”

Mollaveisoğlu kararın ardından yaptığı açıklamada "Bu mahkumiyetten sonra her türlü gazetecilik faaliyeti suç oluşturur. Hayatımı karşı devrimciler ve FETÖ ile mücadeleye adamış bir gazeteciyim. Programlarım ve yazılarım ortada. Bu yazıdan övgü çıkarmak akıllara zarar bir durum. Dileyen arşivde yazımı bulabilir" dedi.

AVUKAT ÜLGEN: “HAKİMLER KORKUYOR”

Gazeteci Tuncay Mollaveisoğlu’nun avukatı Celal Ülgen yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:“Bu mahkemeler bağımsız mahkemeler değil. Bu mahkeme kendilerinden çok korkuyorlar. Recep Tayyip Erdoğan'ın kızdıracak bir karar verdikleri takdirde hayatlarının mahvolacak diye ürküyorlar. Polis sirenlerinden çok korkuyorlar. Sirenleri duydukları zaman eyvah sıra bana mı geldi diye korkup kalp krizinden gidiyorlar. Onun için böyle kararlar çıkıyor.”