Bakan Yardımcısı Balta, "Tonya'nın ve batı Trabzonumuzun tanıtılmasında, özellikle yöresel ürünlerimiz de örnek alınarak onların sayesinde hem tereyağı tanıtılıyor hem de Tonya'nın güzel insanlarının kültür ve gelenekleri görenekleri tüm dünyaya tanıtılıyor." dedi. Çok önemli bir faaliyet olduğunu dile getiren Bakan Yardımcısı Balta, "Özellikle yöresel kıyafetlerle insanlarımız horon halkası oluşturarak birlik ve beraberliklerini sergiliyorlar. Bu, özellikle Trabzon’umuzda gelenek ve göreneklerin yansıtılması sadece burada değil, Türkiye'nin dört bir tarafında, hatta dünyanın dört bir tarafına yayılan Trabzonlular, gittiğimiz her yerde gelenek ve göreneklerine sahip çıkmışlardır." diye konuştu. Küçüğünden büyüğüne kadar herkesin aynı gelenek ve göreneklerini horon halkasına yansıttığını vurgulayan Bakan Yardımcısı Balta, "Trabzon'da yaşayan, Trabzon'da doğup büyüyen ve Trabzonlu olmak bir ayrıcalıktır, Tonyalı olmakta bir ayrıcalıktır. Festivaller birlik, beraberlik, dayanışma, sevginin ve kardeşliğin en üst noktaya çıktığı zamanlardır. Özellikle bu Bayram gününe gelmesi de çok önemlidir. Türkiye'nin her tarafında Trabzonlular, özellikle böyle festivallerde bir ve beraber olur. Tonya Tereyağı Kültür ve Sanat Festivali'ni gerçekleştirenlere teşekkür ediyorum. Bunun yanında, katılım sağlayan ve renk katan, güzellikleri oluşturan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

"HER ZAMAN BU YÖRENİN BİR İNSANI OLARAK GURUR DUYUYORUM"

Yörede aynı havayı soluduklarını, aynı yaylalarda beraber, arkadaşlarla kardeşleriyle sığır çobanlığı yaptığını söyleyen Balta, "Ben bu memleketim evladı olarak sizlerin aranızdan çıkan Trabzon kimliğini taşıyan ve Büyükliman Havzası'nda doğup büyüyen bir kardeşiniz olarak, her zaman bu yörenin bir insanı olarak gurur duyuyorum. Ben sizlerle de gurur duyuyorum. Sizlere hizmet etmek, sizlerin hizmetkarı olmaktan da gurur duyuyorum." dedi.


"TRABZON'UN BÜTÜN İLÇELERİNİN SORUNLARINI BİLİYORUZ"

Trabzon'un bütün ilçelerinin sorunlarını bildiklerini ifade eden Bakan Yardımcısı Balta, "Şehircilik manasında, her alanda olsun, gençlerimize, çocuklarımıza daha yaşanabilir bir çevre bırakmak için mücadele ediyoruz. Bu manada çalışmalar yapıyoruz. Bizlere güvenin, bizlere şevk ve heyecan verin. Göreceksiniz ki sizlerin huzurunda, Allah'ın huzurunda inşallah mahcup olmayız. Belediye başkanımız, Tonya'nın geleceği için gece gündüz demeden çalışıyor, Tonya'nın yatırımlarını takip ediyor. Bizler de belediye başkanımıza yardımcı olmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu birlik beraberliğimiz Türkiye'ye bütün dünyadaki kardeşlerimize örnek olsun ve en kötü günlerimiz böyle olsun diyorum." diyerek, vatandaşların Ramazan Bayramı'nı kutladı.