Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Ali Alemdar, önceki gece Ömer Türkçakal Bulvarı üzerinde meydana gelen maddi hasarlı kazaya müdahale etmek için olay yerine geldi. Saat 01.00 sıralarında Balıkesir'in Erdek ilçesinde astsubay olarak görev yaptığı öğrenilen M.K., saat 01.00 sıralanrında aşırı alkollü olarak kullandığı 10 F 1139 plakalı otomobilin hakimiyetini kaybetti. Yoldan çıkan otomobil önce refüje çarpıp takla attı, ardından da maddi hasarlı kazaya müdahale eden polis memuru Ali Alemdar'a çarptı. Evli ve 1 çocuk babası polis memuru Ali Alemdar, olay yerinde hayatını kaybetti. Kazada hafif yaralanan sürücü astsubay M.K.'nın ise yapılan muayeneisnde 2.0 promil akollü olduğu belirlendi.


İŞTE DEHŞETE DÜŞÜREN ÇARPMA ANI

Ali Alemdar için Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'nde Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Emniyet Müdürü Hulusi Çelik'in de katıldığı tören düzenlendi. 11 aylık Kucağında 11 aylık bebeği Şenay ile törene katılan acılı eş Gülay Alemdar, gözyaşı döktü. Şehidin babası Salih Alemdar da gözyaşlarına hakim olamadı. Törenin ardından polis memurunun cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Trabzon'a gönderildi.

BU GÖRÜNTÜDEN 3 SANİYE SONRA ŞEHİT OLDU
Öte yandan kaza anı bölgedeki güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde polis memurunun kaza yapan aracın başında işlemlerini yaparken, astsubayın refüje çarpan aracının polis memuruna çarptığı gözleniyor. Görüntülerden elde edilen bu fotoğraftan 3 saniye sonra polis memuru şehit oldu.

Trabzon Araklı doğumlu olan Ali Alemdar, Yozgat Meslek Yüksek Okulu mezunuydu. 2009 yılında şark hizmetini yapmak üzere Ağrı'ya tayini çıkan Ali Alemdar, 2 ay önce Kocali Trafik Şube Müdürlüğü'ne atanmıştı.