Son iki yıldır, bu derneğin kongrelerinde aktif görev alan Prof. Dr. Ergun Demirsoy‘un, özellikle bu yıl 21-24 nisan arasında Belgrad’da yapılan kongrede kendisinin yaptığı bir ameliyatı sunduğu çalışması yönetim kuruluna seçilmesinde önemli etken oldu.

Prof. Demirsoy, bu göreve geldikten sonra, bundan sonra Avrupa Kalp Cerrahları Derneği tarafından yapılacak tüm bilimsel toplantılarda daha fazla aktif görev alacak.
 
PROF. DR. ERGUN DEMİRSOY KİMDİR?
İlk, orta ve lise’yi Trabzon‘da tamamladıktan sonra Tıp Fakültesi‘ni yine Trabzon’da KTÜ‘nde tamamladı. O dönemde aynı zamanda Trabzonspor amatör takımında futbol oynadı.. Ve amatör küme gol kralı oldu. Aynı zamanda iyi bir basketbol oyuncusuydu.
Daha sonra TUS sınavında çok yüksek bir puan ile Çapa Tıp Fakültesi‘nde kalp ve damar cerrahisi bölümünü ilk tercih olarak kazandı. Orada 6 yıl ihtisas yaptı. Bu arada 4 yıl daha İstanbul amatör kümede futbol oynadı. Yeldeğirmeni ve Yoncaspor kulüplerinde… Ve yine İstanbul amatör kümede gol kralı oldu. İhtisas gittikçe zorlaşmaya başlayınca futbolu bırakmak zorunda kaldı.
İhtisas bitince, kısa bir sure Koşuyolu Kalp ve Araştırma Hastanesi’nde calıştıktan sonra, mesleki hayattaki en büyük şansım dediği Prof. Dr. Bingür Sönmez ile yolu kesişti ve onunla tam 10 yıl çalıştı. Bu çalışma için Demirsoy, “Cerrahi bir usta-çırak işidir ve benim de ustam Bingür hocadır” diye bahseder.
2000 yılında Belçika’da önemli bir merkezde (OLV Clinic-aalst), daha sonra 2007’de İsviçre’de Cenevre Universitesi’nde (University of Geneva) çalıştı.
Bu arada 2006’da Sınır Tanımayan Doktorlar örgütünün organizasyonuyla Hint Okyanusu’nda Mauritius Adasi’nda bir ayı aşkın süreyle gönüllü olarak çalışıp, orada cok sayıda açık kalp ameliyatları yaptı.
2004 yılında Doçentlik ve 2010 yılınhda Profesör ünvanı aldı.

2008’de Göztepe Medical Park Hastanesi’nde acık kalp ameliyatlarını başlattı.

2010-2012 yılları arasında Yeditepe Üniversitesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanlığı yaptı.

2008-2010 yılları arısnda her hafta Ordu’ya giderek Ordu Devlet Hastanesi’nde Açık Kalp Cerrahisini kurdu. Bu hastanede şimdi ameliyatlar Ergun Demirsoy’un yetiştirdiği genç doktorlar tarafından yapılmaktadır…

2011 yılında Amerika’da, Chicago’da Loyola Univertesi’nde Kalp Ve Akciğer Nakli üzerine 6 ay çalıştı.
Daha sonra tekrar Göztepe Medical Park Hastanesi’ne dönerek burada aynı zamanda Bahçeşehir Üniversitesi Cerrahi Bilimler Baskanlığını yürüttü.

2014 yılından beri de Kolan Hastaneleri Kalp ve Damar Cerrahisi direktörlüğünü yürütüyor.