Bartın'da kızıyla yaşayan 5 çocuk, 22 torun sahibi Rüştü Ayral, 100. yaş gününü pasta keserek kutladı.

Kemerköprü Mahallesi'ndeki evinde kızıyla yaşayan Ayral, her gün gittiği bir kilometre uzaklıktaki çay bahçesinde arkadaşlarının doğum günü sürpriziyle karşılaştı. Yaşamında bir asrı geride bırakan Ayral, 100. yaş gününü pasta keserek kutladı.Ayral, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağlık açısından hiç sıkıntı çekmediğini, çevreden yardım almadan ihtiyaçlarını kendi başına giderdiğini söyledi."Hiç beklemediğim biranda yapılan bu sürpriz beni çok mutlu etti, duygulandırdı" diyen Ayral, "Bugüne kadar sağlıklı yaşadıysam bunu hayatımda hiç sigara içmemeye borçluyum. Hiç sigara içilen kapalı ortamda da durmadım, hep denizde, dağda, bayırda gezdim.

Sürekli hareket ederim, yemek seçmem ama fazla yemek de yemem. Uzun yaşamak isteyen sigaradan uzak dursun, çok yemek yemesin ve hareketli olsun. Şu anda 5 çocuğum ve 30'dan fazla torunumla torunumun çocuğunu gördüysem bunların sayesindedir.


Allah herkese uzun ömürler nasip etsin" şeklinde konuştu.Trabzon doğumlu olduğunu, vatani görevinin ardından Bartın'a yerleştiğini anlatan Ayral, uzun yıllar fabrikada muhasebe müdürü olarak çalıştığını ve 45 yıl önce emekli olduğunu kaydetti.

Ayral, 1930'lu yıllarda Trabzon'da Mustafa Kemal Atatürk'ü gördüğünü, zaman zaman köşkünün bahçesinde oynadığını belirterek, elini öptüğü Atatürk'ün, başını okşayarak adını ve ne oynadığını sorduğunu dile getirdi.Anılarını anlatırken gözyaşlarına boğulan Ayral, 4 yıl önce eşi Meziyet'i kaybetmesinin ardından kızının yanında yaşamaya başladığını ifade etti. .