Sapanca’da tatil yaparken aniden rahatsızlanan çocuğunu Sapanca Devlet Hastanesine götüren Trabzonlu S.A’nın doktoru darp ettiği gerekçesiyle ifadesi alınmıştı. Trabzonlu olan S.A’nın yakınları yaşananları anlattı: 

‘Çocuk rahatsızlanınca koşarak hastaneye götürdük. Bayan doktor çocuğa hiç bakmadan serum verdi. Sorduk, ‘Doktor hanım muayene etmeden nasıl serum verirsiniz.’  Bunun üzerine muayene etmeye başladı, kasıtlı olarak karın bölgesini bastırdı ve çocuğumuzun acısı daha da arttı. Elindeki ağız muayene çubuğu ile zorla ağzını açtı ve şimdi ağzı yara, 3 gündür çocuk yemek yemiyor. Bunun üzerine tartışma yaşandı. İtiş kakış oldu ama kimseyi darp etmiş ve saçından sürüklemiş değiliz. Medya organları algı yarattı. Zaten görüntülerde de hem diğer doktor hemşire ve görevlilerle konuşmamız var. Medeni bir şekilde hakkımızı aradık. Yaptığmız budur. Şimdi darp edildik istifa ediyorum diyerek karakola başvuran  bu hekimden bizde davacıyız. Zaten olay sorasındaki paylaşımlarında farkıl sorunları olduğunu da açıkça yazıyor. ’

İstifa ettiği iddia edilen Turhan, "Ben Kamu Hastaneler Birliği ile yaptığım görüşmede acil serviste çalışmak istemediğimi, asistanlık sürecim başlayana kadar burada çalışacaksam istifa edeceğimi söyledim" dedi. 39 derece ateşle gelen çocuğun muayenesinden sonra yapılması gerekenleri söylediğini ve hemşireye yönlendirdiğini belirten Turhan, annenin “Siz bakacaksınız, hemşireye yönlendirmeyeceksiniz” diyerek saldırdığını ifade etti.  Fiziki olarak ilk kez saldırıya uğradığını ancak öncesinde birçok olumsuzluk yaşadığını kaydeden Turhan, “Yapılan basın açıklamasında benim kesinlikle istifa ettiğim söylendi ancak ben Kamu Hastaneler Birliği ile yaptığım görüşmede acil serviste çalışmak istemediğimi, asistanlık sürecim başlayana kadar burada çalışacaksam istifa edeceğimi söyledim.  

Yaşananları atlatmaya çalışıyorum, yaşadığım travmaya zaten boğazımda yaşadığım sorun da eklendiği için konuşmakta dahi zorluk çekiyorum. Kesinlikle tekrar acil serviste çalışmak istemiyorum” diye konuştu. Olayla ilgili hukuki süreç başlattığını söyleyen Turhan, “Bu yaşanan son olay olmayacak, tüm meslektaşlarıma sabır ve metanet diliyorum” ifadesini kullandı. 

(TAKA)