61SAAT HABER SERVİSİ

Diyarbakır’ın Sur İlçesi’nde teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen 24 yaşındaki Trabzonlu Astsubay Kıdemli Çavuş Ünal Biçakcı’nın, komutanına vasiyet bıraktığı ortaya çıktı.  Trabzon’da 5 bini aşkın kişinin katıldığı cenaze töreni ile toprağa verilen şehit Bıçakçı’nın, Ayasofya Kavşağında uygun bir yerde toprağa verilmek istediği kaydedildi. Ancak Şehit Bıçakçı’nın burada uygun yer bulunamayınca Sülüklü Mezarlığında ki şehitlikte defnedildiği bildirildi. Şehit Bıçakçı’nın isminin yaşatılması için Atapark Kavşağına isminin verilmesi düşünülüyor…

AYASOFYA KAVŞAĞINA DEFNEDİLMEK İSTEDİ
Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde bugün, Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu dikkat çeken bir öneri sundu. Başkan Gümrükçüoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti bir terör saldırısı ile karşı karşıya kaldı. Vatan evlatlarını canlarını feda ediyorlar... Bu münasebetle ülkemizin her yerinden şehitler veriyoruz. Trabzon’da en son Ünal Bıçakçı evladımızı şehit verdik. Onun ilk buraya getirildiği anda bir komutanının getirdiği not vardı. Evladımızın şehadet mertebesinin her zaman hatırlanması manada, kendisinin kalbine doğdu sanki… “Ben şehit olursam beni şehrimde bir kavşağa…”.. Komutanın ifadesiyle, “Ortahisar Kavşağına defnedin” demiş..   Sonradan, asker arkadaşı buranın aslında Ayasofya Kavşağı olduğunu söyledi. Bu bakımdan oraya defnedin diye vasiyeti vardı!” dedi. 

HERKES ŞEHİTLİĞİ GÖRSÜN DİYE İSTEDİ
Başkan Gümrükçüoğlu, kendisine şehidin vasiyetinin iletilmesinin ardından, kavşakta incelemelerde bulunduklarını ifade ederek, “Bana söylendiği gece bizzat kendim kavşağı da inceledim. Sonra değerlendirmeler neticesinde oralara bunun imkanlı olmadığını görünce Ailesiyle arkadaşlarıyla paylaştık aynı bilgileri. Şehidimizin bu isteğinin aslında, çok büyük bu makamın insanların her zaman hafızasında yaşar olması amacıyla bunu istediğini bir şehitliğin dışarıdan insanların görüne bilirliğin sağlanmasını gaye edinerek böyle bir talebi olduğunu ifade edildi” diye konuştu. 

SÜLÜKLÜ’DE Kİ ŞEHİTLİĞİN DUVARLARI KALDIRILACAK
Aile ile görüşmelerinde Sülüklü’de ki şehitliğin dışarıdan görünebilmesi için duvarların yıkılacağını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Biz ailemize Sülüklü’de ki şehitliğimizin olduğu yerin de dışarıdan duvarların kaldırılması ile görünebilir şekle sokulacağını ifade ettik” dedi.
Şehit Bıçakçı’nın isminin yaşatılması için yine bir kavşağa ismini vermeyi düşündüklerini kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, yeniden düzenlenecek olan Atapark kavşağı ile ilgili aileyle görüşüleceğini bildirdi. 

ŞEHİT BABASI BAKANLARA DA SÖYLEMİŞTİ
Hatırlanacağı üzere Trabzon’da düzenlenen Turizm Çalıştayının ardından;  Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Maliye Bakanı Naci Ağbal ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Ünal Bıçakçı’nın ailesine taziye ziyaretinde bulunmuştu. Ziyarette şehit babası Selahattin Bıçakçı’nın, taziyeye gelen bakanlara, "Oğlumun silah arkadaşlarına vasiyeti vardı, bunu bana ilettiler. Oğlum onlara ‘Ben şehit olunca beni Ayasofya Mahallesi’ndeki büyük kavşağa defnedin. Herkes görsün. Şu anki şehit mezarları dışarıdan görünmüyor’ demiş. Sizden şehitlerin bulunduğu mezarlıkların görünür hale getirilmesini rica ediyorum" dediği kaydedilmişti.