Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Yeşiltaş Karakolu'nda PKK'lı teröristler tarafından yapılan hain saldırıda Türkiye 8 evladını toprağa verirken, 16 evladıda yaralanmıştı. Çatışmanın ardından en büyük acılardan biri de Trabzon'a düşmüştü.
Trabzonlu er Ali Yasin Erosmanoğlu şehit düşerken, Ömür Arslan'da yaralanmıştı. Ali Yasin Erosmanoğlu, Trabzon İskenderpaşa Camii'nde 20 bin kişinin katılımı ile kılınan cenaze namazının ardından önceki gün toprağa verildi. Cenaze töreni öncesinde askeri yetkililer şehidin son eşyalarına ailesine teslim ederken, ailesinin ağıtları yürekleri dağlamıştı.
İşte o eşyalardan biri var ki, okuyan herkesi gözyaşlarına boğdu. Şehit Erosmanoğlu'nun çatışma esnasında yanmış cüzdanından çıkan ve kendi el yazısı ile yazdığı şiir hatıra olarak kaldı.

İŞTE O ŞİİR...

BUGÜN DOĞUM GÜNÜM….

Bugün benim doğum günüm,                      
Doğduğum yerden çok uzaktayım.            
Bu dağlara ekili umutlarım.                    
Doğan Güneşle yeşeriyorlar.                     
Doğuşunu bekliyor Güneş’in bulutlar.       
Yağmur değil hasret dolular sanki.             
Sırılsıklam özledim.
Bardaktan boşalırcasına hasret yağıyor üstüme,
Sırılsıklam özlüyorum.
Hasret yağıyor üstüme boşalırcasına bardaktan
Bu dağlara ektim umutlarımı
Doğuyor Güneş
Bulutlar hasret dolu…


KAHRAMANCA SAVAŞTI
Karadeniz Gazetesinden Adem Yılmaz'ın haberine göre;
Yüreği acılı ağabey Salim Erosmanoğlu gözleri dolu dolu kardeşinin şehit olmadan önce yazdığı şiiride eline alarak olayı anlatırken, “ Benim kardeşim kahramanlar gibi çarpıştı. Mevzizini retk etmedi.  Ali Yasin Erosmanoğlu, Hazreti Ali adına layık olarak savaştı, Yasini Şerif’e uygun olarak yaşadı Erosmanoğlu soyadı gibi erce şehit oldu. Biri kardeşime tokat atsa onun hesabını sorardım ama bu öyle değil. Kahpeler bir anda çıkıyor ve köpeklerin emrinde hareket ediyor. Kardeşimin ve tüm şehitlerimizin kanının yerde kalmayacağını biliyorum. Hainler hak ettiği sonla karşılaşacaktır” dedi.

TRABZONLU, ŞEHİDİNİ YAŞATSIN
Bilseydim kardeşimin ayaklarını yıkar onu sırtımda taşırdım diyen Şehit  Ali Yasin’in  ağabeyi Salim Erosmanoğuu “Kardeşimin Umutları vardı ama yeşertmediler. Yazdığı şiir elimde. Doğuşunu bekliyorum Güneş’in diyordu. Umutları vardı,  Güneşle yeşerecek. Ama hainler buna fırsat vermedi. Yazdığı şiiri kutsal bir emanet gibi saklayacağım. Adının yaşatılması içinde yetkililerden taleplerimiz var. Trabzonlu şehit Ali Yasin Erosmanoğlu’nun Trabzon’a layık ve halkın yoğun olarak kullanıldığı bir caddeye ismi verilsin istiyoruz. Vatan için şehit olan kahramanlarını Trabzonluların da sonsuza kadar unutmayacağını düşünüyoruz. Semerciler, Kunduracılar gibi büyük bir caddede isminin yaşatılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.