TBMM Başkanvekili ve AK Parti İstanbul Milletvekili Ayşenur Bahçekapılı geçen hafta gittiği Almanya’da başına gelmeyen kalmadı. Aslen Trabzonlu olan Bahçekapılı'nın, kaldıkları otelin lobisinde önce çantası çalındı, pasaportunu kaybettiği için acil olarak konsolosluktan çıkardığı geçici pasaportla Türkiye’ye dönmek istedi. Bu kez havaalanı polisi tarafından ‘pasaportu olmadığı’ gerekçesiyle gözaltına alındı. Bahçekapılı Almanya’da başına gelenleri şöyle anlattı: “Almanya Köln’de kaldığımız otelin lobisinde çantam çalındı. İçinde, telefonum pasaportum ve para vardı.

Tüm kredi kartları ve kimlikler de içindeydi. Hırsızlık olayı olduğu anda hemen karakolla gittik. Olayı anlattık ama sadece dinlemekle yetindiler. Bir tutanak tutuldu. Bizimle ilgilenmediler bile. Milletvekili olduğumu, meclis başkanvekili olduğumu anlattım ama hiç oralı olmadılar. İfade alma işleri de uzadıkça uzadı. Daha sonra konsoloslukla irtibata geçtim. Geçici pasaport çıkarttım. Dönüş için havaalanına geldiğimde ise tam anlamıyla bir skandal ile karşı karşıya kaldım.

Polis beni alıkoydu. Geçici pasaportu kabul etmediler, milletvekili ve başkanvekili olduğumu söylememe rağmen, ‘bizi ilgilendirmez’ dediler. Beni ve yanımda olan ablamı havaalanındaki polis merkezine götürdüler. Uçağımızın kalkmak üzere olduğunu, ne incelemesi yapacaklarsa bir an önce yapmalarını istedik ama yarım saat 45 dakika orada bizi tuttular. ‘Buraya vizesiz girip girmediğinizi bilemeyiz’ dediler. Diplomatik pasaport taşıdığımı belirterek, konsoloslukla irtibata geçmelerini istedim ama dinlemediler bile. Ne dediysem bizi ilgilendirmez dediler.

Bir süre sonra bize hiçbir açıklama yapmadan ‘Bizi takip edin’ dediler. ‘Nereye gidiyoruz’ dedim cevap bile vermediler. Sonra anladık ki, pasaport kuyruğuna götürüyorlar bizi. Bizimle oraya kadar geldiler ve orada beklediler. O anda artık dayanamadım. Çok sinirlenmiştim. ‘AB’niz buysa biz AB’yi istemiyoruz. Yaşasın Türkiye’ diye yanımdakilerle bağırdık. Polis bu kez, bizi susturmaya çalıştı susmazsanız sizi alıkoyarız diye tehdit etti.”