Teröristler, konvoyda bulunan ve askerleri taşıdığı belirtilen sivil bir otobüse önce roketatarla, ardından da uzun namlulu silahlarla saldırdılar.

Yaralanan askerlerden biri de Trabzon’un Tonya ilçesinden öğretmen Kenan Latifoğlu. Elinden yaralanan Latifoğlu’nun hemen hastaneye kaldırılarak ameliyata alındığı öğrenildi.

Yanmaya başlayan otobüsteki askerlerden 4′ü yanarak şehit olurken, 6′sı ise kaldırıldıkları Bingöl Devlet Hastanesi’nde şehit oldu. 60 askerimizinde yaralandığı hain saldırıda, yaralılar Solhan Devlet hastanesi ve Bingöl Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

“Karşılık verecek silahımız yoktu”

“Sabah 8:30 civarında, 6 otobüs yola çıktık. Muş ve Van istikametine seyir halindeydik. Teröristler bir anda otobüse önce roketle saldırdılar.

Daha sonrada otobüsleri taramaya başladılar. Bizim silahımız yoktu. 200 kişiydik ve izinden dönüyorduk. Teröristler otobüsün yanına inselerdi, karşı koyacak herhangi bir teçhizatımız yoktu. O anda hepimizi şehit edebilirlerdi. 7 arkadaşımız şehit düştü. Ailelerine sabırlıklar diliyorum” dedi.

Öte yandan yaralan askerin Trabzonlu avukat Osman Cora’nın dayısının oğlu olduğu belirtildi. Yaralı asker ile ilgili bilgi aldığımız Osman Cora, “Yaralımızın durumu iyi. 6 sivil otobüs ile asker sevkiyatı yapıldığı sırada böyle bir saldırı gerçekleşti. Çok üzgünüz yaralımızın durumu iyi fakat hayatın kaybederek şehit olan 7 askerin ateşi içimize kor gibi düşmüştür” dedi.