61SAAT HABER SERVİSİ - ANKARA

İftara Bakan Soylu’nun yanı sıra Bilim Sanayi Teknolji Bakanı Faruk Özlü, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Bakan Yardımcıları, Belediye Başkanları, İl Başkanları, Trabzonlular ve Ankaralı vatandaşlar katıldı.

İftar sonrası açıklamalarada Bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ''Kıymetli Bakanlarımız, milletvekili arkadaşlarım bakan yardımcısı arkadaşlarım ve Trabzonlular günü münasebeti ile bizlerle bulunan Trabzonlu hemşerilerim, dava arkadaşlarım bugün beraber mücadele ettiğimiz değerli mesai arkadaşlarım kıymetli hanfediler beyefendiler Allah nasip etti ilk orucumuzu hep birlikte açtık. Trabzon’un eşsiz sevgisi ve sofrası ile buluşturan rabbimze şükürler olsun. Cennetin kapılarının açıldığı şeytanların zincire vurulduğu mübarek Ramazan ayına kavuştuk. Ramazan adaletsizlikleri ortadan kaldıran bir sofranın etrafında aile olduğumuz bir aydır. Trabzon Günleri münasebeti ile başlayan yarın sona erecek olan etkinlği gerçekleştirmenin mutluluğu içerisindeyim.



Benim memleketimin her noktasındaki güzellik bir başkadır. İnsanının asaleti başkadır. Bir taraftan sanat, kültür gelenek zanaat ürettikleri yörsel ürünleri misafirperverlikle anadolunun her kesminin resmedildiği bir anı yaşadık. Çayı ile fındığı ile kendisine büyük bir miras bırakan Kanunisi Yavuz’u Fatihi ırmağı ile çayı ile insanını kadir şinaslığı ile birlikte çok güzel 3 günü geride bıraktık. Valimize, kültür müdürümüze başkanlarımıza STK’larımza basınımızın değerli temsilcilerine teşekkür ediyorum. Bu akşam burada çok olmak isteyen Trabzon’un evladı Berat Albayrak bakanımıza da teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Ayağınıza sağlık diyrum. Allah Ramazan’da ağız tadımızı bozmasın diyorum.



Bilim Sanayi Bakanı Faruk Özlü, ''Değerli kardeşlerim sizi selamlıyorum. Babaanne tarafından Trabzonluyum. İnşallah ramzan ayını güzel bir şekilde idrak edeceğiz. Manevi bir birlikte yaşayacağız. Allah oruccumuzu kabul etsin diyorum sizleri selamlıyorum''



Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, ''Değerli Trabzonlular, hanımefendiler beyefendiler hepinizi selamlıyorum. Değerli kardeşim Soylu’ya teşekkür ediyorum bu muhteşem organizasyon için. Gezme fırsatı bulamadım ama inşallah Karadeniz’in tüm güzelliklerini yansıtıyorduk. Ramazan ayının bütün ülkemize bütün insanlığa hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Ülkemiz çok daha iyi olacak. Anayasa reformunu aradan çıkardık. Trabzon benim çok sevdiğim bir ilidir. Bir kça kez gitme fırsatı buldum. Tadı damağımızda kalıyor. Bu iftar akşamında neredeyse Trabzon havasını da taşımışlar. Yemeklerini kültürünü değil havasını da tatmış olduk. Hepinizi selamlıyorum, hayırlı Ramazanlara inşallah” dedi. Açıklamaların ardından iftar programı ney ve semazen gösterileri ile devam etti''