61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’da Servis Aracı İşletmecileri Odası Başkanlığı tarafından, Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğüne yapılan başvuruda bazı okullarda, Okul Aile Birlikleri tarafından, servis çekecek kişilerden bağış alındığı iddia edildi.

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü yazılı olarak yapılan başvuruya Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş imzalı yanıt verildi.

Yanıtta, “2016-2017 eğitim öğretim yılında okul aile birliklerince yapılan sözleşmelerin mevzuata uygun olarak yapılması yapılacak sözleşmelerde öğrencilerin can güvenliğinin ön planda tutulması kalite ve standartların yüksek taşıma işini gerçekleştirebilecek nitelikte olması servis şirketlerinde ve servisçi esnafımızda istenilen zoraki bağış adı altında alınan alınmaması alınanların geriye dönük olarak denetlenmesi hususunda ki ilgi yazınız incelenmiştir.

Konunun çok geniş kapsamlı olması sebebiyle denetim kapsamında değerlendirilecek olup somut olarak kişi ve kurumu hakkında şikayet olması halinde inceleme / soruşturma yapılabilecektir.
 
Bu nedenle kurumumuzda konuyla ilgili bilgi ve belgeleri en kısa sürede müdürlüğümüze gönderilmesini rica ederim” ifadeleri kullanıldı.