Trabzonspor Kulübü’nün menajer Mazlum Ali Bilican’a olan 1 milyon 5 bin liralık borcuna karşılık Bilican tarafından Hasan Torun isimli şahsa ciro edilen senetler, hukuka aykırı bir sicimde işleme alınarak Trabzonpor’un manevi hatıratına leke sürüldü. Türk spor tarihinde ilk kez bir kulübün manevi hatıratı olan Şampiyonluk Kupalarına paha biçildi.
 
Trabzonspor Kulübü’nün menajer Mazlum Ali Bilecan’a olan 1 milyon 5 bin lirallık borcuna karşılık Bilecan tarafından Hasan Torun isimli şahsa ciro edilen senetler, hukuka aykırı biçimde işleme alınarak Trabzonspor’un manevi hatıratına leke sürüldü.
 Türk hukuk tarihinde hiçbir “hatırata, sanat eserine haciz konulamaz ve “ değeri biçilemeyecek ve satılamayacak şeyler hacze tabi değildir” hükümlerine rağmen kötü bir niyetle Trabzonspor Müzesi’ne gidilerek Trabzonspor’un şampiyonluk kupaları haciz altına alındı. Olay haberleştirilerek tüm bir camia  ve Trabzonspor gibi bir kulüp zan altında bırakıldı.

Trabzon icra dairesi, 24 Mayıs tarihli skandal işlemine senet tutarı 1 milyon lirayı aşmış olmasına rağmen İcra dairesi Müdüresi Güldane Çolak ve dosyaya bakan Müdür Yardımcısı Perihan Torun gitmeliydi.
Hasan torun isimli şahsa ciro edilen senetlerden İcra dairesi Müdüresi Güldane Çolak’ın  haberi olmadığı ileri sürülürken işlemi yapan ve icrayı koyduran müdür yardımcısı Perihan Torun’un aynı soyadı taşıyor olması ise dikkat çekti.

Trabzonspor gibi bir kulübün manevi hatıratına karşı yapılan eylem hukuksuz olduğu kadar cesaretli bir eyle olarak nitelendirildi. İcra dairesi şu sorulara cevap vermeli:
“1- Kulüpteki kupaların ekonomik değerini nasıl biçtiniz?
2- Manevi değeri hangi ölçüye vurdunuz?
3-Manevi değerleri katrilyon liralarla bile ölçülemeyecek o kupalara 1 milyon 5 bin lira değeri hangi mantıkla biçtiniz?
4-İcra Müdüresi Güldane Çolak’ın böyle bir hacizden gerçekten haberi yok mudur?
5- İcra Müdür Yardımcısı Perihan Torun bu talebi kabul etmek zorunda mıydı?
6- Trabzonspor gibi bir kulübün müzesindeki o şampiyonluk kupaları 20 dakikada haczedilecek kadar değerli miydi?
7-Trabzonspor gibi bir kulübün avukatına ya da yetkililerine haber verilmesi gerekmez miydi?
8-Böyle bir konuda bilirkişi olmadan haciz yapılmalı mıydı?
9- İstanbul’daki kulüplerin kupalarına da böyle bir haciz koyabilir misiniz?
10-Trabzonspor tarihine vurulan bu leke, tek başına İcra Dairesi’nin kararı mıdır? (Günebakış)