Trabzonspor Kulübü, Prof. Dr. Ayşe Nuhoğlu ile Prof. Dr. Feridun Yenisey’in Trabzon’da bir otelde “CMK Uygulamaları - İstinaf ”adlı seminere katılmasına tepki göstererek, "Söz konusu iki ismin ’yeniden yargılama yapılmalı’ şeklinde verdiği mütalaa şike davasına gerekçe yapılmış ve bu durum Trabzonspor camiasında infiale yol açmıştır” açıklamasının ardından iki hukukçunun yapılacak seminere gelmekten vazgeçtiği belirtildi.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Trabzon Barosu Başkanı Av. Orhan Öngöz, seminere katılması beklenen hukukçuların Türkiye’nin hatta dünyanın tanıdığı kişiler olduğunu ancak katılamayacak olmasından dolayı üzgün olduklarını belirterek, “Türkiye Barolar Birliği ile baromuzun ortaklaşa düzenlemiş olduğu bir eğitim çalışması. Katılımcıları Türkiye Barolar Birliği belirlemiştir. Türkiye’nin hatta dünyanın tanıdığı değerli hukukçulardı. Ancak burada bir takım tasvip etmediğimiz tepkilerden dolayı özellikle Trabzonspor kulübünün bir anlamda bu sokak terörüne teslim olmasından dolayı sitesinde buna yer vermesinden sonra Türkiye Barolar Birliği kendi tasarrufu ile misafirlerde bir takım değişiklikler yaptı. Durum budur bundan dolayı üzgünüz. Bizim eğitimimiz devam ediyor. Şehrin, meslektaşlarımızın kaybıdır. Gelecekleri Türkiye Barolar Birliği belirler, biz ihtiyaçlarımızı meslektaşlarımızın beklentilerini belirtiriz onlarda buna göre takvimler çerçevesinde programı ortak olarak belirler” dedi.
"BAĞNAZLIK OLARAK DEĞERLENDİRİYORUZ"
Bilim adamlarının taraf ya da taraftar olmadığını dile getiren Öngöz, “CMK konusunda, ceza hukuku konusunda, istinaf konusunda belirlenen misafirler Türkiye’nin dünyanın tanıdığı, bildiği isimlerdi. Onlardan istifade edecektik. Pek çok meslektaşımız adı geçen hocalarımızın öğrencisiydi. Onları görecekleri için ayrıca mutluydular. Ancak olmadı. Bundan dolayı üzgünüz. Burada dikkatten kaçan bir husus var. Hocalarımız bir bilim adamı, taraftar yada taraf değil. Bilim adamından herkes istifade eder, edebilmelidir. Aksi olan düşünceleri biz kabul etmiyoruz, doğru bulmuyoruz, bağnazlık olarak değerlendiriyoruz. Tepki olacağını kesinlikle düşünmedik. Trabzon halkının esasında hocaların da bir tepki duyduğunu düşünmüyorum. Dar bir kesimin böyle bir tepki gösterdiğini ve bu tepkinin anlamsız olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.
Seminer daha sonra Askeri Yargıtay Onursal Başkanı Fahrettin Demirağ, Askeri Yargıtay 3. Daire Üyesi Tanju Sarıgül ile Edirne Barosu Avukatlarından Rıfat Çulha’nın sunumuyla devam etti.
Öte yandan Trabzonspor Kulübünce, Prof. Dr. Ayşe Nuhoğlu ile Prof. Dr. Feridun Yenisey’in katılımlarıyla düzenlenen seminere tepki gösterilerek, "Söz konusu iki ismin ’yeniden yargılama yapılmalı’ şeklinde verdiği mütalaa şike davasına gerekçe yapılmış ve bu durum Trabzonspor camiasında infiale yol açmıştır" açıklamasında bulunulmuş ardından da Türkiye Barolar Birliği tarafından kentte tatsız olaylar yaşanmaması için katılımcılar değiştirilmişti.