Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın (DOKA) çalışma programı sebebiyle Almanya'nın Hamburg kentine giden Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, Trabzon Ticaret Odası Başkanı Suat Hacisalihoğlu, DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım ve Hamburg Konsolosluğu yetkilileri, Hamburg ve çevre illerden gelen yaklaşık yüz kadar Trabzonlu'yla Hamburg'da iftar yemeği yedi.

Yemekte bir konuşma yapan Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu "Bizler sizlerin dualarından aldığımız manevi güç ve moral ile hiç bir ayrım gözetmeksizin sizlere layık olmaya ve Trabzon'umuzu geliştirmeye güzelleştirmeye devam ediyoruz. Ramazan burada olduğu gibi Trabzon'da da Müslümanlar olarak bütün dünyaya kardeşlik, barış ve huzur

mesajları veriyor. Bu vesileyle hepinizin gelecek Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyorum" dedi.

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Akyazı'da yapılacak olan yeni Trabzonspor stadyumunun temelinin bu yıl sonunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile atılmasının hedeflendiğini ve tam 24 ay içinde bitirileceğini açıkladı. Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, Trabzon'da kurulacak dev bir lojistik merkez için bilgi toplamak ve uzmanlarla görüşmek amacıyla Almanya'ya geldiklerini ve Bremen'de bir merkezi incelediklerini söyledi.

Trabzon Valisi Recep Kızılcık ise Hamburg'da hemşehrileriyle aynı iftar sofrasını paylaşmaktan gurur duyduğunu ifade ederek, "Bu kardeşlik, hoşgörü ayında sizlerle beraber olmaktan mutluluk duydum. Burada bize Trabzon'un samimiyetini, birliğini, heyecanını yaşattınız" dedi. Kızılcık, Trabzon'un hızla gelişmesinde yurtdışında yaşayan Trabzonluların katkısının da büyük olduğunu ifade ederek, "Sizlerin kalbinin ülkemiz, Trabzon için attığını biliyorum. Kentimizin gelişmesinde madden ve manen sizlerin payı çok büyük. Lojistik merkez için fikir arayışında Almanya'da yaşayan bir hemşehrimizin önerisi üzerine Bremen'e gittik. Sizlerin iki ülkeyi tanıyan ve kıyaslama yapabilen yurttaşlarımız olarak bize kentimizin gelişmesi için yapacağınız önerileri, teklifleri çok önemsiyoruz. Bunları hiç çekinmeden bizlerle paylaşmanız Trabzon'umuzu ve ülkemizi daha da ileriye götürecektir" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Başkan Gümrükçüoğlu, Hamburg Trabzonlular ve Trabzonsporlular Derneği başkanı İlhan Yılmaz'a mini bir kemençe ve Trabzonspor forması