Trabzon'un Fatih Mahallesi'nde Tanjant yolu faaliyete geçtiği günden bu yana yapılması gundemde olan Fatih Mahalles Tanjant yolu bağlantısı nihayet bugün hizmete açıldı. Trabzon protokolünün, siyasilerin, sivil toplum kurulşlarının ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği açılışta Çevre Ve Şehircilik Bakan ve Trabzon Milletvekili Erdoğan Bayraktar, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı ORhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Akçaabat Belediye Başkanı Şevik Türkmen, Trabzon İl Emniye Müdürü Ertan Yavaş, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Selim Çelenk'te hazır bulundu.


FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

Açılışta konuşan Bakan Bayraktar "Trabzon gülerse Türkiye güler. Trabzon kalkınırsa Türkiye çok büyük mesaj verir. Şimdi bizim hakkımız olan Trabzonsporumuzun kupasını almak için de çok ince ayarlı bir çalışma yapıyoruz. İnşallah hakkı olan Trabzonsporumuzun kupasını da Trabzonspor'un müzesine getireceğiz. Allah inşallah bunu bize nasip edecek." dedi.
Bayraktar bu sözlerinin ardından törene katılanlardan büyük alkış aldı, açılışın ardından bir grup Trabzonsportaraftarı da Bakan Bayraktar'a bordo–mavi kaşkol taktı.

SÖZLERİNE AÇIKLIK GETİRDİ
Trabzon Belediyesi tarafından Dünya Gazeteciler Günü nedeniyle Zorlu Grand Otel'de verilen davete katılan Bakan Bayraktar 61saat'e özel açıklamalarda bulundu.
"Fenerbahçeliler sözlerinize çok alınmış sayın bakanım, bu konuda düşünceleriniz nelerdir?" sorusuna Bakan Bayraktar, " Biz lafımızı arkasındayız! Tabiki her sözümüz hak hukuk çerçevesindedir. Girişimlerimizde bu yöndedir. Trabzonspor'un hakkı yenmiştir. Bu da hak ve hukuk yoluyla geri alınacaktır.'' dedi

FENERBAHÇE'NİN BAKAN BAYRAKTAR'A TEPKİSİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

İNCE AYARI BİZ DEĞİL ONLAR YAPIYOR
Fenerbahçe Spor Kulübü'nün tepkisi üzerine bu konuyla ilgili basın mensuplarının da sorularını yanıtlayan Bakan Bayraktar, "İnce ayar"ın Fenerbahçe spor kulübü tarafından yapıldığını ifade etti.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon'da bugün sabah saatlerinde yaptığı "Bizim hakkımız olan Trabzonsporumuz'un kupasını almak için de çok ince ayar bir çalışma yapıyoruz. İnşallah hakkı olan Trabzonsporumuz'un kupasını da Trabzon'un müzesine getireceğiz. Allah bize inşallah bunu nasip edecek'' açıklamalarına açıklık getirdi.
Trabzon Havalimanı'nda Ankara'ya dönüşü öncesinde açıklamalarda bulunan ve Tanjant-Fatih bağlantı yolu açılış töreninde yaptığı açıklamaların yanlış anlaşıldığını kaydeden Bakan Erdoğan Bayraktar, "Bu konu çok hassas. Bu işi ince eleyip sık dokuyorlar. Bizim kupamızı verecekler diye kanaatimi söyledim. Hakkı olmasa Avrupa kupasına niye bizi çağırdılar. Şampiyonlar Ligi'ne çağırdılar. Bizi çağırdıklarına göre kupanın bize verilmesi gerektiğini ifade ettim" dedi.
Bakan Bayraktar, "ince ayar" iması ile ilgili olarak ise "İnce ayarı biz değil onlar yapıyor" ifadelerini kullandı.