MHP Trabzon İl Başkan vekili Ömer Arslan yaptığı açıklamada Gümrükçüoğlu'nun aynı projeleri sayıkladığını söyledi. Herkesin Trabzon'a sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Arslan, "Bizler, hepimiz Trabzon’da yaşıyoruz. Esnafın, memurun, işçinin ve üreticinin bu hükümet döneminde ne kadar zor şartlarda yaşadığını sizlerde görüyorsunuz. Hem ekonomik, hem de siyasi yönden ülkemiz zor günler geçiriyor. Komşularımızla düşman hale geldik. Neredeyse savaşın eşiğindeyiz. TV’lerde sizler de olup bitenleri görüyorsunuz.

Şehrimiz marka şehir olduğunu söyleyen Sayın Belediye Başkanı acaba nüfusumuzun niçin azaldığını düşündü mü? Bu iktidar döneminde milletvekili sayımız 8’den 6’ya düştü. Şimdi de 5’e düşme ihtimali var. Marka şehirden insanlarımız niçin kaçıyor, bunun hiç hesabını yaptı mı?

Sayın Gümrükçüoğlu Belediye Başkanı olduğu günlerden bu güne kadar 61 projeden bahsetmişti. Gelmiş hala daha aynı söylemlerle, yapacağız, başlayacağız, kazmayı vurduk, vuracağız, sözleriyle günümüze kadar geldi. Sayın Başkan önce bunun hesabını vermelidir. 3 yıldan beri şehrimizde kaç gün geçirmiştir. Trabzon Belediye Başkanı mıdır yoksa Trabzon’da birkaç gün gezmeye mi gelir? Uzaktan kumanda ile şehri yönetmeye çalışan Gümrükçüoğlu, Belediyeyi araç olarak kullanmış, Belediye gelirlerini hoyratça bilbordlar kiralayarak reklamlarda kullanmış. Her ayı bilbordları, yapıyoruz, yapacağız kısaca –cek, -cak’larla doldurmuş.

Sayın başkan, halkımız sizi trabzon’da görerek, icraatlarınızla tanımak istiyor. Parası bu halktan alınan gelirlerle ödenen reklam panolarından tanımak istemiyor. Geldiğiniz günden beri kendi reklamınız için reklam panolarına ödediğiniz paralarla, en az 1000 kişiye iş imkanı sağlayacak bir yatırım yapabilirdiniz.

Ancak siz bunların tümü ile tersini yaptınız. Laf kalabalığı ile Trabzon’a yönetiniz ve yönetmeye devam ediyorsunuz. Söyleyebilir misiniz, şehrimiz için hangi mega proje uyguladınız. Tam 3 yılı geride bıraktınız. –cek, -cak’larla şehrimizi İstanbul’dan reklam panoları aracılığı ile yönettiniz. Belli ki geriye kalan 2 yıllık süre ile yine reklamlarla Trabzon’u yöneteceksiniz.

Gazetelerde belediyenin yaptıklarını söylediğiniz projeler, tüm belediye başkanlarının rutin yapması gereken projelerdir. Yol yapımı, asfalt dökülmesi, çocuk parkları, yaşlılara hizmet, alt yapı çalışmaları, otobüs duraklarının tamiri gibi bu tür hizmetleri siz olmazsanız dahi, belediye çalışanları yapmıştır ve yapmaya da devam edecektir. Trafik seyrini değiştirmekle trafik sorunu çözülmez. Sayın Gümrükçüoğlu halkımız ve bizler sizi dikkatlice dinliyor ve izliyoruz. 3 yıllık başkanlığınız dönemi hem de güçlü bir iktidar desteği ile Trabzon’u lafla ve reklamlarla yönetmeye kalktınız. Boş laflarla halkın 3 yılını çaldınız.

Trabzon’un önünü açacak hangi mega projeleri hayata geçirdiniz? Bu şehirde doğanların bu şehirde kalması için hangi önlemleri aldınız? Gerçi sizleri anlıyoruz.





Çünkü siz buraya tayinle geldiniz. Yılın çoğunu İstanbul’da geçirdiniz. Onun için de insanlarımız geçimlerini sağlamak için İstanbul’a veya başka yrlere göç etmek zorunda bıraktınız.

Trabzon’un hangi önemli sorunlarına el attınız? Doğalgazı mı bitirdiniz, güney çevre yolunu mu yaptınız, tren yolunu mu Trabzon’a ulaştırdınız, gençlerimizin geçimini sağlayacak bir fabrika mı yaptırdınız? Şehrimizin labirent sokaklarını mı genişlettiniz veya islah ettiniz, Değirmendere havzasını mı temizlediniz, yeni yolları mı şehrimize kattınız? Terminal mi yaptınız? Yeni bir dönüşüm mü yaptınız… 3 yılda hangi kavşaklarda düzenleme yaptınız? Kağıt üzerinde reklamlarla halk sizi tanıdı. Halkımız sizi icraatlarla ve bizzat şehirde gününüzü geçirmenizle tanımak istiyor. Panolarda değil canlı olarak görmek istiyor. Kalan 2 yılınızı Trabzon’da geçirmeniz ve Trabzon’a yapacağınız yatırımlarla görmek istiyor. –cek, -cak’larla ve reklam panolarından gençlik kimlik kartları, çamaşır makinesi, her gün yolarlın yapılması veya asfalt yapımı ile gündemde kalma mücadeleleri vermeyin. Halkın içinde ve mega projelerle Trabzon’da ikamet edin.

Sayın başkan, belediye seçimlerinde vatandaşa ne vaat ettiyseniz, 3 yıl sonra da aynı vaatlerle basın önüne çıktınız. Siz hala daha 3 yıl geriden geliyorsunuz. Sizlere hak veriyorum. Çünkü halkımız sizleri 3 yıl önce 29 Mart’ta tanıdı. Belediye Başkanlığını kazandıktan sonra İstanbul’a yerleştiniz. 3 yıl kayıplara karıştınız. 3 yıl sonra Trabzon’un belediye başkanı olduğunuzu hatırlayıp geldiniz. Korkarım halkımız 2 yıl daha reklam panolarından sizi takip edecek. Herhalde seçimlere yakın halkımız sizi tekrar Trabzon’da görebilecektir."