61SAAT HABER SERVİSİ - Bayburt'ta iş makinesinden kaçmak için manevra yaptığı öne sürülen otobüsün devrilmesi sonucu 3 kişi öldü, 12 kişi yaralandı.

Trabzon'u yasa boğan kazada hayatını kaybedenlerin cenazeleri Trabzon'a ulaştı.

Opr Dr İlkay Sitti ile 15 yaşındaki Kıvanç Numune hastanesine 8 yaşındaki Ceyda ise meydandaki evine getirildi

 Iğdır'a gitmek için Samsun'dan hareket edip, Trabzon'dan Sarıkamış'a kayak yapmaya giden doktorlar ile yakınlarını aldığı belirtilen özel bir firmaya ait, Ali Seferoğlu'nun kullandığı 34 UNS 04 plakalı otobüs, Bayburt il merkezine 5 kilometre mesafede Organize Sanayi Bölgesi Kavşağı mevkisinde, ters yönde ilerlediği iddia edilen Vedat Karaduman yönetimindeki iş makinesi ile karşılaştı.

İş makinesine çarpmamak için manevra yaptığı belirtilen otobüs devrildi. Çoğunluğu Sarıkamış'a giden doktor ya da doktor yakınlarından oluşan 45 yolcunun bulunduğu otobüstekilerden doktor İlkay Sitti (37), 16 yaşındaki Kıvanç Gençosmanoğlu ile 8 yaşındaki Ceyda İskender hayatını kaybetti. Kazada çoğunluğu doktor 12 kişi yaralandı.

Bayburt Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan durumu ciddi olan Serap İskender, Trabzon'a sevk edildi. Olayda ölen 3 kişi de aynı hastanenin morgunu kaldırıldı.

Kazada ölen doktor İlkay Sitti'nin Trabzon'daki Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesinde beyin cerrahı, yaralanan doktor Serap İskender'in de aynı hastanede enfeksiyon uzmanı olarak görev yaptığı ve otobüsteki diğer doktorlar ile ailece Sarıkamış'a kayak yapmaya gittikleri belirtildi.

Kaza sonrası otobüs sürücüsü Seferoğlu ile iş makinesini kullanan Karaduman gözaltına alındı.

Olaya ilişkin soruşturma sürdürülüyor.

TATİLE ÇIKMIŞLARDI

Trabzon'da dolan otobüsün içindekilerin okul tatili için Sarıkamış'a kayak yapmaya gittikleri öğrenildi. Otobüsün arka koltuklarında oturan Trabzon Numune Hastanesi'nin gülen yüzlü doktoru Kayserili beyin cerrahı Opr Dr İlkay Sitti, Numune Hastanesi doktorları Serap ve Yavuz çiftinin 8 yaşındaki Ceyda İskenderoğlu ile İmperial Hastanesi'nin doktorlarından Kırhan Gençosmanoğlu ve Avukat Gülay Gençosmanoğlu'nun 15 yaşında liseye giden oğlu Kıvanç Gençosmanoğlu yan yatan otobüsle birlikte kara saplandılar. Karda nefessiz kalan Doktor İlkay Sitti, Kıvanç ve Ceyda, otobüste beraber yola çıktıkları arkadaşlarının yoğun uğraşları da fayda etmeyince boğularak can verdiler. Diğer yaralılar ise Bayburt Devlet Hastanesi'ne kaldırıldılar. Öte yandan olayı duyan İmperial Hastanesi ve Numune Hastanesi'nin sağlık çalışanları yasa büründü.  Bilgi almak için aradığımız İmperial Hastanesi doktorlarından Ahmet Çubukçu, "Acımız çok büyük çok" diyerek ağladı.