Trabzon’da önümüzdeki aylarda hizmete girecek olan Türkiye’nin en kapsamlı, en büyük, bölgedeki 4 milyon insana hizmet verecek olan Acil Servis binasının açılışı tehlikeye girdi. 
70 yataklı Nitelikli yoğun bakım ünitelerinden oluşan yoğun bakım bölümünün yanında 15 kişilik yanık ünitesi ile sadece Trabzon’a değil tüm bölgeye hizmet vermesi beklenen KTÜ Farabi Hastanesi Acil Servisi’nin tam anlamıyla hizmete açılması ve hizmet verebilmesi için 200 hemşireye ihtiyaç olduğu fakat şu anada kadar mevcut kadrolara ek bir kadro tahsis edilmediği ortaya çıktı. 

HİÇ DEĞİLSE 100 VERİLMELİ 

Konuyla ilgili bilgi aldığımız KTÜ Rektörü Süleyman Baykal konuyu, Trabzon ziyareti esnasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ilettiklerini belirterek ‘Fiziki anlamda inşaatımız bitti. Birkaç ay içinde acil servisimizi hizmete açacağız. 
Fakat tam manasıyla, tüm hizmet katlarını değil. 
Tüm hizmet katlarını faaliyete geçirmek için bize 200 hemşire gerekiyor. 
İlk aşamada en azından 100’ün üzerine çıkmamız lazım. 
Hemşire eksikliği nedeniyle acil servis ve yoğun bakım ünitelerinin yer aldığı bu sağlık kurumunu parça parça hizmete açmayı planlıyoruz. 
Şu anda elimizde mevcut acil serviste çalışan hemşirelerimiz var. 
Fakat yeni servis hizmete girdiğinde acil olarak çok sayıda hemşireye ihtiyacımız olacaktır. 
Fiziki anlamda inşaat bitti, gerekli sağlık cihazları ve diğer ekipmanların alımı için ihalelerimizi de yaptık. Cihazların teslim edilmesini bekliyoruz. Teslim alır almaz, bölgenin en büyük acil servisini hizmete açacağız’ dedi. 

Görünen o ki Trabzon’un dinamiklerine bölgenin yüzakı olacak Türkiye’deki en büyük acil servise kadro sağlanması konusunda büyük görevler düşüyor. 

Bizde 61saat.com olarak bu acil servisin tam manasıyla hizmete açılması için  Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’ü, Trabzon’u yöneten milletvekillerini, özellikle Sağlık Bakanlığı’nda müsteşarlık yapmış Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu, siyasi parti il başkanlarını ve yöneticileri, sivil toplum kuruluşları temsilcilerini göreve davet ediyoruz. 

Türkiye’nin en büyük acil servislerinden biri ilimize yapılmışken yarım bir şekilde hizmete açılmasına müsade etmeyelim.