61SAAT HABER SERVİSİ – SERKAN KILINÇ - Trabzon’da özellikle itfaiye birimlerinin olmadığı ilçelerde yaşanan yangın gibi olaylara konuşlu olduğu bölgelerden giderken zaman kaybetmesinin önüne geçilmesi için 7 ilçede itfaiye birimleri kurulacak. Düzköy, Arsin, Yomra, Dernekpazarı, Hayrat, Körübaşı ve Uzungöl’de kurulması düşünülen  itfaiye birimleri, 5 yıl içerisinde hayata geçirilmesi düşünülüyor. 
Konuyla ilgili konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Her zaman dile getirildiği gibi itfaiyelik mesele olduğunda daha kısa zamanda ulaşmak için ilimizin koordine edilmesi gerekiyor.  Bu konuda bir 5 yıl içinde tamamlanacak teşkilatlanma gerçekleştirilmeye çalışılıyoruz. 
Bir çok yer var. Çarşıbaşı ile Vakfıkebir bir tane merkez orayı idare eder diye planlanıyor. Araklı ile Sürmene bir tane idare eder. Bu planlamalar bu şekilde sürdürülecek. Bunun için tabi şu bir gerçek önemli yatırımda gerektiriyor. Onu da söyleyelim. Güçlü olarak da burayı tutmak icap ediyor” dedi.