HAZIR BETON HAMLESİ

Trabzon Çimento Fabrikasının patronu Aşkale Çimento, Giresun ve Trabzon’da faaliyet gösteren büyük hazır beton firmalarını satın almaya başladı. İlk etapta Giresun Tirebolu Hazır Beton ile Beşikdüzü’nde faaliyet gösteren Karadeniz Beton’u satın alan Aşkale, Trabzon’un en eski ve köklü hazır beton firması olan Bülbüloğlu Hazır Beton’u da satın aldı.

KASTAŞ ARAZİSİ HEDEF

Aşkale Çimento, Trabzon kent merkezindeki fabrikayı taşıyacağı alanı da belirlemiş durumda. Aşkale Çimento’nun, Değirmendere Vadisinde Hekimoğlu Döküm tarafından satın alınan KASTAŞ’ın dere kenarındaki arazisini satın almak için girişimlere başladığı bildirildi. Arazi satın alınırsa, Değirmendere’de kurulu bulunan fabrika adı geçen arazi üzerine taşınacak.

TAŞIMAYA 3 YIL KALDI!

Trabzon Çimento Fabrikasının 2005 yılında yapılan özelleştirilme şartnamesinde 10 yıl sonra bulunduğu bölgeden bir başka yere taşınma şartı bulunuyordu. Trabzon Çimento’yu satın alan Aşkale Çimento şirketi yetkilileri; fabrikayı bulunduğu yerden kaldırmamak için girişimde bulunmuşlardı. Ancak, bu girişimlerden sonuç alınamamıştı.

KAYNAK: KUZEY EKPRES