Yıldız Teknik Üniversitesi bünyesinde başta ABD'de uygulanan ilaçla tedavi yöntemlerinin uygulanabilmesi için Genetik Araştırma Laboratuarı kurulması Trabzonluları da ayrıca bir gururlandırmaya devam ediyor. Çünkü üniversitenin Trabzonlu Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek'in büyük çabaları ile kurulan ve yaklaşık 1 ay önc etanıtımı yapılan labaratuar artık kanserli hastalara umuş olacak.

Yıldız Teknik Üniversitesi, henüz Türkiye'de kullanılan yöntemlerin içinde yer almayan tümörün DNA geçmiş hikayesine bakılarak kurgulanan gen transferiyle uygulanacak tedavi yöntemleri için GENOM Laboratuarını 1 ay önce tanıttı.
Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Rektör Prof Dr. İsmail Yüksek, "Bu çalışma ve organizasyonda, üniversitemizde kurulacak olan GENEM Laboratuarı öncelikle doku transferi yapılmasını sağlayacak, ardından transfer edilen doku üzerinde yapılacak testler kademeli şekilde yine GENOM Laboratuarında uygulanacaktır. Bu yöntem 'Hastaya Özel Kanser Hücresi Gen Mutasyon Haritasının Çıkarılması'na ve kanser hücresine özel ilaç kombinasyonlarının verilmesine dayanan bir yöntem olup, seçilen ilaçlar tıp dünyasının kabul ettiği ilaçlardır" dedi.
Yüksek, "Suudi Arabistan'daki ziyaretimizde genetik araştırma merkezini gezdik. Bu araştırma merkezinde Türk'lerin çalıştıklarını gördük. Onlarla yaptığımız görüşmede Türkiye'de de bu merkezlerde kurmak istediğimizi söyledik. Çeşitli araştırmaların ardından bu seviyeye kadar ulaştık." şeklinde konuştu.

Üniversitenin Bilim ve Teknoloji, Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Ahmet Koyun ise, GENOM Laboratuarı ile ilgili bilgi vererek, "Laboratuarımız kanser tedavisinde yeni gelişmelerin yaşanmasına ivme kazandıracaktır" şeklinde konuştu.