Doğankaya Mahallesi sakinleri ile görüşen Pekşen, son beş yıl içerisinde yaklaşık 80 kişinin yakalandıkları amansız kanser hastalıkları sonucu hayatını kaybetmiş olmasının büyük bir sağlık sorunu olduğunu belirterek, konuyu önce TBMM'ye ardından Sağlık Bakanı Sayın Recep Akdağ'a taşıdığını söyledi.

Pekşen, Doğankaya Mahallesi’nde kolon kanserinden, lösemiye, mide kanserinden bağırsak kanserine kadar vakaların çok çeşitlilik gösterdiğinin altını çizerek, “Bu soruna derhal çözüm bulunması gerekiyor, bu kanser vakalarının nedenleri araştırılmalı ve vatandaşa tedavileri için her türlü imkan sağlanmalıdır. Vatandaşın sağlığı her şeyden önce gelmektedir.” dedi.

Pekşen, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile yaptığı görüşmede, Bakan Akdağ’ın sorunun tüm boyutlarıyla araştırılacağını, bunun için uzman bir heyetin bölgede kısa sürede çalışmaya başlatılacağını ifade ettiğini, söyledi.
Pekşen'in, kanser vakalarını gündeme getirmesi ve Sağlık Bakanı’na aktarmasının ardından, Bakan Recep Akdağ’ın talimatıyla oluşturulan geniş çaplı bir bilimsel heyet, mahalle halkında görülen kanser vakaları ve buna etki eden nedenleri araştırmak ve hastaların tedavisi için harekete geçti.

Pekşen konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Doğankaya’da farklı türlerde kanser vakaları görülmektedir. Kanser vakalarının bu derce yüksek seviyede ve farklı türlerde görülmesi son derece kaygı verici bir durum. Bu denli yaygın kanser vakalarının nedenlerinin bulunup gerekli tedbirler alınması çok önemli. Konuyu bana ulaştıran hemşerilerime çok teşekkür ediyorum. Bu aşamadan sonra devletin tüm olanakları ile sorunun çözümü ve ortadan kaldırılması yönündeki çalışmalarını dikkatle takip edeceğim. Doğankaya’yı kanser illetine teslim etmeyeceğiz. Bu sorunun çözümü ve hemşerilerimin bir an önce sağlığına kavuşması için her zaman mücadele etmeye devam edeceğim.” dedi.