Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "Bir insan her gün normal tempoyla en az 5 bin metre yürürse kroner kalp hastalıkları riski yüzde 40 oranında azalır" dedi.

Gümrükçüoğlu, "Dünya Yürüyüş Günü" dolayısıyla "Hayde Gidelum Hayde" sloganıyla düzenlenen yürüyüşe, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Vali Yardımcısı Abdurrahman Koçoğlu, Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, Halk Sağlığı Müdürü Köksal Hamzaoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gümrükçüoğlu, belediye olarak vatandaşa spor ve yürüyüş aktiviteleri kazandırmanın gayreti içerisinde olduklarını belirtti.

Eski bir tekvandocu ve yüzücü olarak sporun her zaman yanında olduğu ifade eden Gümrükçüoğlu, "Bu amaçla birçok organizasyon düzenliyoruz. Vatandaşlarımız için sahilde Kemerkaya ile Beşirli mahalleleri arasında yaptırdığımız ve yaklaşık iki yıl önce hizmete açtığımız yürüyüş yoluna gösterilen ilgi bizleri memnun ediyor" diye konuştu.

Vatandaşları sağlıklı yaşam için her gün en az 5 bin metre yürümeye davet eden Gümrükçüoğlu, "Bir insan her gün normal tempoyla en az 5 bin metre yürürse kroner kalp hastalıkları riski yüzde 40 oranında azalır" dedi.

Halk Sağlığı Müdürü Hamzaoğlu ise toplumun büyük bir çoğunluğunda fiziksel aktivitenin spor kelimesi ile eş anlamlı olarak algılandığını kaydederek, şunları söyledi:

"Fiziksel aktivite, günlük yaşam içinde kas ve eklemlerin kullanılarak enerji harcaması ile gerçekleşen, kalp ve solunum hızını artıran ve farklı şiddetlerde yorgunlukla sonuçlanan aktiviteler olarak tanımlanmaktadır. Yürüyüş dünyada en çok reçetelenen ilaç olarak kabul edilir. Önerilen yürüme düzeyi her gün 10 bin adımdır. Toplumda düzenli ve yeterli fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılmasında fiziksel aktivite ile ilgili özel gün ve haftaların etkin olarak kutlanması önem arz etmektedir. Bu kapsamda 81 ilimizde müdürlüklerimiz tarafından 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır."